Ak Parti'de gençlerin istifasını değerlendiren Tanju Özcan, AK Parti'deki kavgaların sebebinin menfaat ve çıkarlar olduğunu söyledi. Ömer Faruk Deligöz'ün istifa açıklamasında söylediklerinin önemsenmesi gerektiğini belirten Özcan, Onları bir arada tutan ilkeler değil. Onlarda kavgaların sebebi menfaat ve çıkarlar” dedi.
Geçtiğimiz haftaya Ak Parti İl Gençlik Kolları'nda yaşanan istifalar damgasını vurmuştu. Bu istifayı CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan'da değerlendirdi. Siyasi partilerde kavgalar olabileceğini söyleyen Özcan, AKP'deki kavganın menfaat ve çıkardan dolayı kaynaklandığını söyledi.
Tanju Özcan konuyla ilgili, AKP içerisinde kim gençlik başkanı olmuş, kim istifa etmiş beni çok ilgilendirmiyor. Ancak Bolu'da siyaset yapan insanlarız. İstifa ederken bu genç kardeşimizin söylediklerine dikkat etmek durumundayız. Genç kardeşimiz önemli ölçüde doğruları konuşmuş ayrılırken. Şunu söylemeye çalışıyor satır aralarında; AKP'de bir kavga var diyor, koltuk kavgası var, rant kavgası var diyor. Bundan dolayı parti çok başlılık arz ediyor diyor. Çok doğru söylemiş. AKP'de bugün gerçekten koltuk için kavga edenler var. Birde elindeki rantı korumak veya daha çok rant elde etmek, ‘bak iktidar gidebilir' diye şimdiden daha çok menfaat elde etmeye çalışan bir gurup var. İşte aralarındaki kavga bu” diye konuştu.
AKP'deki kavgaların menfaat ve çıkarlardan dolayı kaynaklandığını söyleyen Özcan şunları söyledi; Siyasi partilerde kavga olur. Bizde de kavga oluyor ama bizde kavgalar yada tartışmalar ilkeler çerçevesinde, ideoloji çerçevesinde oluyor. AKP gibi partilerde de şu ortaya çıktı genç kardeşimizin açıklamalarıyla; onları bir arada tutan ilkeler değil. Onlarda kavgaların sebebi menfaat ve çıkarlar. Bu nedenle genç kardeşimizin söylemleri bence çok önemsenmeli. Halkımızda AKP içindeki kavganın neden kaynaklandığını görmeli.”