CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, hafta sonu gerçekleştirilecek Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Bolu Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek Karadere Su çalışması hakkında açıklamalarda bulundu. CHP örgütlerinin zor şartlarda seçim çalışmalarını gerçekleştirdiğini belirten Özcan, Yaylalarda, uzak köylerde oturan şehir dışından gelecek olanlara da şu çağrıda bulunuyorum. Araç gönderiyorsa Ak Parti'de para çok, binin araca gelin ve sandıkta yapmak istediğinizi yapın” dedi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, hafta sonu gerçekleştirecek Cumhurbaşkanlığı öncesi il binasında basın toplantısı düzenleyerek Bolululara son kez seslendi. Yaylalarda bulunan seçmenlerin otobüslerle sandıklara taşınmasına değinen Milletvekili Özcan, Ak Partinin elindeki kaynak bin ise bizim elimizdeki kaynak bir bile değil. Böyle eşit olmayan koşullarda çalışıyoruz. Maalesef Genel Merkezimizin elinde imkan olmadığı için Türkiye genelinde hiçbir örgüte bu seçime münhasır olarak bir kuruşluk bile ekstra yardım yapamadılar. Bu zor şartlarda, yerel anlamda il, ilçe başkanlarımızla, milletvekillerinin ufak tefek katkıları ile bu süreci götürmeye gayret ediyoruz. Toplu olarak gelme konusunda sıkıntı yaşayan vatandaşlarımızla zaman zaman istişare ediyoruz. Benzer anlamda yardımcı olmaya da çalışıyoruz ama seçim günü yüzlerce aracı kaldıracak potansiyele sahip değiliz. Yaylalarda, uzak köylerde oturan şehir dışından gelecek olanlara da şu çağrıda bulunuyorum. Araç gönderiyorsa Ak Parti'de para çok, binin araca gelin ve sandıkta yapmak istediğinizi yapın” dedi.

Sorulan bir soru üzerine Kara Dere Sularıyla ilgili de açıklamalar da bulunan Özcan, Karadere suları konusu tartışılıyor. Karadere suları konusunda bu güne kadar ayrıntılı bir açıklama yapmadım. Şöyle bir sıkıntı olduğunu biliyorum. Burada Belediye Başkanı toplumu yıllardır yanlış yönlendiriyor. Karadere sularının bir kısmı daha önceden başkalarına tahsisli. Çok küçük bir kısmının tahsisi Bolu ile ilgili olarak yapıldı. Öyle bir algı oluşturuldu ki koskoca Karadere suları Bolu'ya gelecek ve Bolu'nun içme suyu ihtiyacının önemli bir kısmının buradan karşılanacak. Devlet Su İşleri raporlarına göre Karadere de tahsis edilen su getirtilebilse bile Bolu'da ki kullanımın 6/1'ni karşılayabilecek kadar küçük bir tahsis vardır. Belediye Başkanı en başından beri bunu biliyordu. Bunu çözmek için uğraşmak yerine ‘Karadere sularının tahsisini aldım' gibi siyaseten kendine fayda sağlayabilecek bir yalan söylemeye başladı. Öyle anlaşılıyor ki söylediği yalana kendisi de inandı. Bu günde Karadere sularının çok az bir kısmının tahsisin sağlanabildiği ortaya çıkınca da büyük bir panikle de Belediye Başkanının herkesi suçlamaya kalktığını görüyoruz. Üzülerek ve acıyarak takip ediyorum” ifadelerini kullandı.