AK Partili Ali Ercoşkun'un bugüne kadar alınan en yüksek İl Özel İdaresi ödeneği olarak absına açıkladığı 14 milyon TL'nin kendisine çok komik geldiğini söyleyen CHP' Bolu Milletvekili Tanju, bu paranın çok daha fazlasının 2007'de verildiğini hatırlattı. Seçim zamanları bu paraların hep verildiğine dikkat çeken Özcan, 2007'de 17 milyon TL verilmişti” dedi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun'un verdiği 14 milyon TL'lik müjdenin sevincini yarıda bıraktı. Özcan bu paranın çok önemli olmadığını söyleyerek 2007'de çok daha fazlasının alındığını ve seçim zamanı merkez hükümetten bu paraların geçmiş yıllarda da verildiğini belirtti.

Özcan şu açıklamayı yaptı: Türkiye'de hiçbir ile verilmeyen en yüksek bütçenin Bolu'ya verildiğini söyleyerek İl Özel İdaresi kasasına 14 milyon TL yatırıldığını söyleyen AK Partili Ercoşkun'a Demek ki seçim çok yaklaşmış. 14 milyon TL'lik yardım Bolu için çok önemli bir yatırım değil. Ali Bey'e şu tavsiyede bulunmak isterim. Bolu Ankara'dan zaten ne kadar para alıyor önce buna baksın. Türkiye'de hiçbir ile verilmemiş de bu para Bolu'ya verilmiş. Yok böyle bir şey. Bu para, Köylere hizmet götürmek için her yıl geliyor ama seçim zamanları daha fazla geliyor. Ali Bey kayıtlara baksa 2007'de 17 milyon TL geldiğini görecek. Aradan 8 yıl geçmiş, 14 milyon TL geldi diyor. Bana bu çok komik geldi. Bu para Merkezi Hükümetten her yıl gönderilen ancak seçim yıllarında biraz daha fazla gönderiliyor”

Özcan ayrıca 2 haftadır ertelenen İç Güvenlik Paketi hakkında da konuştu: Çok tehlikeli bir süreç bu. İç Güvenlik Paketi dediğimiz insanları fişleyen, sindirmeye çalışan, her gösteriye katılanı teröristle aynı muamele yapılmasını sağlayan bir düzenleme bu. 2 haftadır erteleniyor kamuoyundaki tepkiler de göz önüne alınarak. Meclis'te de çok çetin müzakereler olacak. İç Güvenlik Paketi denen bu paketi en baştan itibaren takip ettim, İç İşleri Komisyonu'nda görüşüldü. Her gün saatlerce yapıcı konuşmalar yaptık, uyardık, bu noktada biz Sayın Davutoğlu'nun değil de Beştepe'de oturan Sayın Cumhurbaşkanı'nın bu yasanın bir an önce çıkması için özel bir istek içinde olduğunu görüyoruz. Bu yasada enteresan şeyler var. Elinize CHP bayrağı aldınız mitinge gidiyorsunuz. Polis durduracak ve sizin oraya gitmeniz sakıncalı diyerek 24 saat gözaltına alacağım diyor. Soğuktan yüzünü korumak için atkı takan genç 4 yıl hapis cezasıyla yargılanacak. Başı kapalı olanlar da bu kapsama sokulabilir. Yarın bir gün iktidar değişir kapalı hanımlar bu yasanın mağduru haline gelir diye de defalarca uyardık. MHP de bu konuda ciddi direniş gösterdi. Bu yasanın TBMM'den geçmesi kolay görünmüyor. 132 maddelik bir paket bu bazı maddelerde bizim de çekincemiz yok ama birkaç madde var ki insanların temel hak ve özgürlüğünü alıp götürüyor. 80 dönemindeki düzenlemelerden bile daha vahim düzenlemeler var. Yani bunların aklına gelen Kenan Evren'in bile aklına gelmemiş. Muhtemelen şeytanın bile aklına gelmez. Böyle bir yasayı çıkartmaya kalkmaları korktuklarını gösteriyor” Haber Merkezi