CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Mustafa Kemal Atatürk'ün 77'inci ölüm yıldönümü yayınladığı bir basın bildirisiyle andı.

10 Kasım 1938'de hayata gözlerini yuman Ulu Önder Atatürk'ü yayınladığı bir basın bildirisi ile anan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bugün, ülkemizin kurtarıcısı ve kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 77. ölüm yıldönümü. Atatürk, emperyalizme karşı verdiği mücadele, siyasi ve askeri dehası, liderlik yeteneği ve eşsiz devlet adamı kimliği ile sadece Türk Ulusunun değil dünyadaki tüm ezilen Ulusların haklı saygısını ve sevgisini kazanmıştır” dedi.

“SEVGİ, SAYGI VE ÖZLEMLE ANIYORUM”

Özcan, Hayatını yokluklar ve savaşlar içerisinde geçiren Atatürk, kendisini Ulusunun bağımsızlığına adamış, her alanda gerçekleştirdiği köklü devrimler sayesinde Türk Ulusunu aydınlık bir geleceğe taşımıştır. Atatürk'ün devrim ve ilkelerini yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak bizlere düşen en önemli görevdir. Bu duygu ve düşüncelerle Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölüm yıldönümünde sevgi, saygı ve özlemle anıyorum” ifadelerine yer verdi. Haber Merkezi