Gerede Belediyesi, çok konuşulan ihaleyi iptal ettiğini duyurarak, yeni tarihi açıkladı. Önceki ihalede, teklif vermeden ayrılan tanınmış işadamı Hüseyin Yıldız'ın bu ihaleye ise katılmayı düşünmediği öğrenilirken, eski sahiplerinin de çay bahçesi ihalesine bir kez daha katılıp-katılmayacakları ise merak ediliyor.
8 bin 640 TL muhammen bedel üzerinden tekliflere açılacak olan çay bahçesinde 18 aylık ödemenin ise peşin olarak tahsil edileceği öğrenildi.
Gerede Belediyesi, çok konuşulan ihaleyi iptal ettiğini duyurarak, yeni tarihi açıkladı.
Kamuoyunda çok konuşulan ve bir o kadar da Siirt'li yeni sahiplerinin merak edildiği çay bahçesi ihalesi, hatırlanacağı üzere iptal edilmişti.
Bilindiği üzere; Geredeli işadamı Hüseyin Yıldız ile Siirtli işadamı Talap Alp arasında gerçekleşen çay bahçesi ihalesi, iki dakikada sonuçlanmıştı.
8 Bin TL muhammen bedel üzerinden tekliflere açılan ihalede ilk fiyatı 8 Bin 100 TL ile veren Alp'a karşılık, Yıldız da "hayırlı olsun" diyerek ihaleden çekilmeyi yeğlemişti.
İhaleden teklif verilmeden çekilmeyi "ihalede rekabetin oluşmaması" olarak yorumlayan belediye, adı geçen ihaleyi iptal ettiğini duyurmuştu.
Gerede Belediyesi internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, Yıldız'ın hiçbir fiyat teklifi vermeyerek ihaleden çekilmesini; ihalede rekabetin oluşmaması ile yorumlayarak, iptal ettiğini duyurmuştu.
Öte yandan, belediye meclis üyeleri yeni ihale tarihini de belirleyerek, kamuoyuna ihale ilanları üzerinden duyurdu.
36 aylığına müştemilatı ile kiraya verileceği kaydedilen aile çay bahçesi 8 Kasım'da tekliflere sunulacak.
8 bin 640 TL muhammen bedel üzerinden tekliflere açılacak olan çay bahçesinde 18 aylık ödemenin ise peşin olarak tahsil edileceği öğrenildi.
Önceki ihalede, teklif vermeden ayrılan tanınmış işadamı Hüseyin Yıldız'ın bu ihaleye ise katılmayı düşünmediği öğrenilirken, eski sahiplerinin de çay bahçesi ihalesine bir kez daha katılmayacakları öğrenildi.