TTR Dünya Snowboard Turu'na puan veren Türkiye'nin en büyük Big Air yarışı Burton Pro'13 Presented by MINI'de zafer Alman snowboardcu Thomas Kigle'nin oldu.
Türkiye'de ilk kez TTR Dünya Snowboard Turu (World Snowboard Tour) kapsamında 9-10 Mart'ta Bolu Kartalkaya Dorukkaya pistinde düzenlenen Burton Pro'13 Presented by MINI snowboard yarışının galibi Kigle, Türkiye'de kazandığı TTR puanıyla Dünya Snowboard Turu'nda da avantajlı konuma ulaştı. Yarışta ikinciliği Alman sporcu Alessandro Boyens alırken, üçüncülüğü Finlandiyalı Nikki Korpella kazandı.
TTR'nin uluslararası yarışlar sınıfında 3 yıldız kategorisinde değerlendirdiği Burton Pro'13 Presented by MINI'de Fransa, Almanya, İsveç, Avusturya ve Finlandiya'dan gelen toplam 10 profesyonel snowboardcu yarıştı.
60 KM HIZLA 25 METRE UÇTULAR
Alman, Avusturya ve Finlandiyalı teknik ekipler tarafından hazırlanan ve Türkiye'de bugüne kadar yapılan en büyük Big Air yarış rampası olan 12 metrelik dev rampa muhteşem performanslara sahne oldu. Sporcular, 2,5 metre dikey yüksekliği olan atlama rampasının 150 metrelik girişinde ortalama 60 kilometrelik hıza eriştiler. Rampa atlayışında havada kaldıkları yaklaşık 25 metre boyunca yaptıkları hareketlere ve inişlerine göre puan kazandılar. Yarışmacıların performansı, TTR'nin akredite jüri üyeleri Björn Bettermann ve Florian Baumgartner tarafından değerlendirildi.
Türkiye için pek çok açıdan ilk olan yarışmada snowboardcular, zorlu Türkiye ayağından topladıkları puanlarla Dünya Snowboard Turu'na devam edecekler.
YARIŞ FİNALİNİ KUTLADILAR
Snowboardcuların yarış öncesinde yaptıkları özel gösteriler izleyenlere heyecanlı anlar yaşattı. Kartalkaya'nın keyfini Burton Pro'13 Presented by MINI snowboard yarışını izleyerek çıkaran ziyaretçiler, yarış sonrasında düzenlenen partide eğlenceli saatler geçirdiler.
Burton Pro'13 Presented by MINI'de dereceye giren yarışmacılar
Yarışmacı Ülke
1. Thomas Kigle Almanya
2. Alessandro Boyens Almanya
3. Nikki Korpella Finlandiya