2015 yılına ilişkin Emlak Vergisi ve iş yerlerine ait Çevre Temizlik Vergisi ile İlan Reklam Vergisi'nin 1. taksit ödemeleri başladı.

Emlak Vergisi 1. Taksit Ödemelerini yapabilirsiniz12015 yılına ilişkin Emlak Vergisi ve iş yerlerine ait Çevre Temizlik Vergisi ile İlan Reklam Vergisi'nin 1. taksit ödemeleri başladı. Gerede Belediyesi Emlak Hizmetler Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yılda iki dönem olarak taksitlendirilen Emlak Vergisi ve iş yerlerine ait Çevre Temizlik Vergisi ile İlan Reklam Vergisinin birinci taksit ödeme süresinin Mayıs ayı sonunda tamamlanacağı belirtildi.

Açıklamada, mükelleflerin cezalı duruma düşmemeleri için Emlak Vergisi ve iş yerlerine ait Çevre Temizlik Vergisi ile İlan Reklam Vergisi ödemelerini zamanında yapmaları çağrısında bulunuldu. Mayıs ayı son ödeme tarihini geçirenler gecikme zammı ödemek zorunda kalacak. Ödemeler Gerede Belediyesi Emlak Servisine yapılabilecek. Emlak vergisi, gayrimenkul sahipleri tarafından her sene ödeniyor. Vergi, senede iki eşit taksit halinde veriliyor. Verginin ilk taksiti Mart, Nisan ve Mayıs aylarında 3 aylık bir süre içerisinde ödeniyor. İsteyenler bu süre içerisinde ödemelerini tek seferde yapabiliyor.

Taksitli ödeme yapanlar 2. taksitlerini Kasım ayında ödüyor. Emlak Vergisini, gayrimenkulün maliki, varsa intifa hakkı sahibi, her ikisi de yoksa gayrimenkule malik gibi tasarruf edenler ödüyor. Vergide meskenler için sıfır oranlı emlak vergisi uygulaması bulunuyor. 200 metrekareyi geçmeyen tek meskene sahip geliri olmayan ev hanımları, işsizler, gaziler, şehitlerin dul ve yetimleri ile engelliler vergiden muaf tutuluyor. Haber Merkezi