TFF 1. Lig 7’nci haftasında Gençlerbirliği ile karşılaşacak olan Beypiliç Boluspor, Ankara’ya gitmek üzere Karaçayır’da bulunan tesislerden yola çıktı. Takım dün öğleden sonra Boluspor Kulüp Başkanı Abdullah Abat, Yönetim Kurulu ve kulüp personeli tarafından Ankara’ya uğurlandı.

TFF 1. Ligin 7’nci haftasında son üç maçında 7 puan toplayan kırmızı beyazlı ekibimiz Ankara’da Gençlerbirliği’ne konuk olacak. Cumartesi günü (bugün) Ankara Eryaman Stadyumu’nda saat 19.00’da başlayacak mücadele TRT Spor ve Bein Max 1 kanallarından naklen yayınlanacak.

BOLUSPOR ÇIKIŞINI SÜRDÜRMEK İSTİYOR

İlk iki maçta mağlup olan sonraki 3 haftada 7 puan toplayan Boluspor başketten puanlarla dönerek çıkışını sürdürmeyi hedefliyor. Saat 19:00'da başlayacak ve Abdullah Buğra Taşkınsoy'un düdük çalacağı mücadele TRT SPOR ekranları araçılığıyla futbolseverlerle buluşacak.

Beypiliç Boluspor ve Gençlerbirliği tarihlerinde bugüne kadar, Süper lig, TFF 1. lig, Türkiye Kupası ve hazırlık maçları dâhil olmak üzere 20 maçta karşılaşan iki ekibin mücadelelerinde 6 kez Gençlerbirliği, 4 kez Boluspor üstün geldi. 10 maçta ise eşitlik bozulmadı. Gençlerbirliği’nin ev sahibi olduğu 9 maçın 3'ünü Ankara ekibi kazanırken, 6 karşılaşmada ise eşitlik bozulmadı. Boluspor Ankara ekibini deplasmanda bugüne kadar hiç mağlup edemedi.

Ligin ilk 5 maçında 7 puan toplayan Boluspor, 6 maçta 5 puan alarak yediği 13 golle ligin en çok gol yiyen takımı Gençlerbirliğini bu kez deplasmanda yenerek tarihinde bir ilki gerçekleştirmek istiyor. Ankara ekibi bu sezon evinde oynadığı 3 maçın sadece birini kazanabildi. Adnan Karabulut