İzzet Baysal Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde üretilen ürünlerin yer aldığı sergi düzenlenen törenle açıldı. Sergide yer alan birbirinden güzel ürünler büyük beğeni topladı.
İzzet Baysal Caddesi'nde bulunan serginin açılış törenine Vali İbrahim Özçimen ile eşi Nezahat Özçimen, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Akçahan Gepdiremen, İl Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Arık, Bolu Sağlık İl Genel Sekreteri Dr. Murat Özmen, Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Hülya Ensari ve davetliler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan açılış töreni protokol konuşmaları ile devam etti. İlk olarak konuşan İzzet Baysal Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Hülya Ensari, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi ve çalışmaları hakkında bilgiler vererek Pilot uygulama olarak başlayan Bolu'da açılan Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nden sonra şu anda Türkiye'de 64 tane merkez açıldı. 2013 yılı sonunda bu sayının 236 olması planlanıyor. Bizler Psikiyatri, psikolog, sosyal çalışmacı ve hemşirelerle birlikte kayıt altına aldığımız öncelikli ağırlar olmak üzere bireyleri düzenli takip ediyoruz ve rehabilitasyon çalışmaları yapıyoruz. Rehabilitasyon çalışmaları olarak ta Halk Eğitim Merkezi'nden öğretmenlerimizle birlikte kurs imkanları tanıyarak yeteneklerini geliştirmeyi salamaya çalışıyoruz. Kayıt altına aldığımız bireylerin tıbbi, psikolojik, sosyal, ekonomik ve işe kadar bütün ihtiyaçlarını tespit ediyoruz ve kurumlar arası iş birliği kurarak bu ihtiyaçların giderilmesini elimizden geldiğince çalışıyoruz. Bu noktada tüm Türkiye'ye örnek durumdayız. Bizlerden desteğini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
İzzet Baysal Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'nde tedavi gören Murat Efe ise yaptığı konuşmasında Ben Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'ne başlamadan önce değişik bir hayatım vardı. Yeteneklerimi bilmiyordum. Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'ne başladım yeteneklerimi keşfettim ve daha azimli bir şekilde çalışmaya karar verdim. Ben herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ise, Bolu İzzet Baysal Ruh Sağlığı Hastalıkları Hastanesi şu anda en dolu hastanelerimizden bir tanesi. Şu anda artık şehrin göbeğinde bu hizmetleri veriyor. Az önce konuşan Murat Efe arkadaşımızı da dinlediniz. İşte o hizmeti alan bir arkadaşımız. Bunlar bizim içimizdeki insanlar. Bunlar gerçekten ilgiye ihtiyacı olan, topluma kazandırılması gereken insanlar. Toplumla iç içe olması gereken insanlar. İşte Hülya Hanım bunu Bolu'da yapıyor ve bu Bolu'dan Türkiye'ye doğru yayılmaya başlıyor. Hülya hanımı alkışlamak lazım. Böyle bir olguyu Bolu'da yaşattığı ve herkesin normal bakışını sağladığı için. Bu konuda Hülya Hanım ve ekibine, destek veren Sağlık İl Müdürlüğüne teşekkür ediyoruz. Biz sadece yanındayız. Her zaman da yanında olacağız. Başarılarının devamını diliyorum” dedi.
Vali İbrahim Özçimen'de bir konuşma yaparak, Bu işe girişen ve sürdüren Hülya Hanım ve arkadaşlarını ve onlara destek veren Belediye, Valilik, Sosyal Hizmetler görevlilerini alkışlamak düşer. Burada Türkiye'ye bedel bir işi yapmış olmanın, Bolu'da birkaç kurumun bir araya gelerek bu işi yapmış olması da alkışlanacak bir durumdur. Bu nedenle bugün atmışlı rakamlara, önümüzdeki senenin sonunda da Türkiye çapında 236 rakamına ulaşılmış olacak. Böylece Türkiye'nin her yerinde bu kardeşlerimiz sahipsiz olmadıklarını anlamış olacaklar. Tabi bu arkadaşlarımız bir kenarda bir köşede kapalı kalıyorlar ve hastalıkları da gittikçe kötüleşiyor. Bu tür rahatsızlıklarda önleyici sağlık ve tedavi edici sağlıklar uygulanıyor. Önleyici sağl