Bolu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Genel Sekreterliği görevini yürüttüğü sırada zimmetine 833 bin lira geçirdiği iddiasıyla tutuklu yargılanan Ramazan Güzel, çıktığı duruşmada, mağdur olduğunu belirterek Ağır Ceza Mahkemesi heyetinden tahliye talebinde bulundu. Ancak, talep reddedilerek, tutukluluk haline karar verildi.
Görevi sırasında zimmetine para geçirdiği iddiasıyla geçen yıl Mart ayında tutuklanan Ramazan Güzel, Bolu Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava dün de devam etti. 2012 yılında yeni yönetimin seçilmesinin ardından üzerinde baskı oluştuğunu ve bu sırada Pınar S. ile tanıştığını anlatan Ramazan Güzel, kendisinden para isteyen kadına kurumun hesabından belli aralıklarla para çekerek gönderdiğini daha önceki duruşmalarda belirtmişti.
Çalıştığı kurum olan BESOB'un 833 bin lirasını, Başkan Tahir Gayret'in elektronik imzasını kullanarak hesaplardan çekip sevgilerine havale eden ve kurumu zarara uğratan Genel Sekreter Ramazan Güzel, dün çıktığı duruşmada, mağdur olduğunu belirterek Ağır Ceza Mahkemesi heyetinden tahliye talebinde bulundu. Ancak, talep reddedilerek, tutukluluk haline karar verildi. Ayrıca, duruşmada çok önemli rol oynayan bilirkişi raporlarının da tamamlandığı ve mahkemeye gönderildiği öğrenildi. Güzel, avukatının mazeret bildirerek duruşmaya katılmadığını görünce mahkeme heyetine, Avukatım olmadan açıklama yapmak istemiyorum. Ayrıca, yeterince cezaevinde yattım. Bundan dolayı tahliyemi talep ediyorum” dedi. Bu istemi kayıtlara geçiren mahkeme heyeti, Savcının da talebi üzere, tahliye isteminin reddine karar vererek tutuluk halinin devamını kararlaştırdı. Mahkeme heyeti ayrıca Güzel'in 7 gün içersinde Düzce Ağır Ceza Mahkemesine itirazda bulanarak tahliye talebini istemi hakkının bulunduğu bildirdi. Duruşma 15 Mayıs 2014 tarihe ertelendi.