Birlik Başkanı Tahir Gayret, beraberindekiler ile Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Erhan Çavuş'u makamında ziyaret etti.

Ziyaret esnasında Sosyal Güvenlik Kurumu İl Müdürü Erhan ÇAVUŞ, ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getirerek Birlik Başkanı Tahir GAYRET ve arkadaşlarına teşekkür etti. İl Müdürü Erhan ÇAVUŞ, Bizler beraber diyalog ve işbirliği içerisinde çalışması gereken kurumlarız. Bizim ilgilendiğimiz kesimin büyük bir kısmını esnaf ve sanatkarlar oluşturmakta. Sorunları birlikte çözmek zorundayız. Özellikle son çıkan 6552 Sayılı Torba Kanun ile ilgili esnaf ve sanatkarlara duyuruların yapılması, borcu olan esnafın müracaatları ile ilgili yapmamız gereken bir takım çalışmalar olacak” dedi.

Birlik Başkanı Tahir GAYRET, yapılacak çalışmalar ile ilgili her zaman yanlarında olduğunu belirterek, esnaf ve sanatkarların Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili birçok sorununun olduğunu ve bu sorunları birlikte çözmek istediğini dile getirdi. Birlik Başkanı Tahir GAYRET, özellikle emekli esnaf ve sanatkarların emekli maaşlarının çok düşük olduğu ve çalışan esnaftan ise Sosyal Güvenlik Destekleme Primi kesilmesinin büyük sorun olduğunu dile getirdi.

SGK İl Müdürü Erhan ÇAVUŞ, Birlik Başkanına, Yapacağınız toplantılarda bizleri de çağırırsanız biz torba yasa ve diğer çalışmalar konusunda esnafımızı bilgilendirmeye hazırız” dedi. Birlik Başkanı Tahir GAYRET, Kurban Bayramından sonra birliğimizin düzenleyeceği Genel Sekreterler Semineri ve Birlik Başkanlar Kurulu toplantısı yapılacağını, bu toplantılarda SGK ile ilgili bilgilendirme konularına daha fazla zaman ayrılacağını söyledi. Esnaf ve sanatkarların Sosyal Güvenlik Kurumu ile olan sorunları ile ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulunularak, başarılı çalışma dilekleriyle ziyaret son buldu.