BBP İl Başkanı Mahmut Alan'ın, TIP Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gören 6 hastanın aynı gün vefat ettiği iddiası mahkeme salonlarına taşınıyor. Bolu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Metin Tahaoğlu, TIP Fakültesi Hastanesi'nde iddia edildiği gibi ölümlerin yaşanmadığını belirterek, Alan'ın toplumu yanlış bilgilendirdiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğu ortaya çıktı.

BBP İl Başkanı Mahmut Alan, toplumu yanlış bilgilendirdiği iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Nisan ayı başlarında basın toplantısı düzenleyen BBP İl Başkanı Mahmut Alan, Bize gelen yoğun şikayetler üzerine bu konuyu dile getirmek istedik. 3. Ayın 24'ünde anjiyo olmak için hastaneye gelen 6 hastanın arka arkaya vefat ettiği bilgisine ulaştık. Bunu hastaneye üstü kapalı sorduk ama cevaplandırmadılar. Ne evet ne hayır dediler. Bizde bunu basın aracılığı ile buradan sormak istiyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

SUÇ DUYURUSU

BBP İL Başkanı Mahmut Alan'ın iddialarının yerel basında yer almasının ardından açıklamalarda bulunan Bolu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Metin Tahaoğlu, TIP Fakültesi'nde bahsedilen tarihte ölümlerin yaşanmadığını açıklamıştı. Kamuoyunun yanlış yönlendirildiğini ve halkın kamu kurumlarına olan güvenin sarsılmak istendiğini iddia eden Genel Sekreter Metin Tahaoğlu, Cumhuriyet Savcılığı'na dilekçe ile başvurarak BBP İl Başkanı Mahmut Alan'dan şikayetçi oldu. Haber Merkezi