Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Metin Tahaoğlu, TC. Sağlık Bakanlığı Bolu Kamu Hastaneler Birliği Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Devlet Eğitim ve Araştırma Hastanesi Merkez Ünitesi'nin kapatılması ile ilgili gündeme gelen tartışmalara açıklık getirdi. Tahaoğlu, Burayı kapatma gibi bir şey söz konusu değildir” dedi.

Haber: Emrah ÖGET

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Metin Tahaoğlu, Tıbbi Hizmetler ve İdari Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Abdullah Danışman, Mali Hizmetler Başkanı Ali Rıza Zor ve Hastane Yöneticisi Doç Dr. Kamil Gürel basın mensuplarıyla bir araya gelerek, Merkez Ünite'nin kapatılması ile dedikodulara son noktayı koydular.

“BU HASTANE İZZET BAYSAL'IN BİR ESERİ, EMANETİ VE YADİGARIDIR”

Düzenlenen basın toplantısında konuyla ilgili olarak açıklama yapan Metin Tahaoğlu, Son zamanlarda Merkez Ünite'nin kapatılıyor, haftada bir iki gün sadece hizmet verecek dedikoduları çok yayılmış durumda ve bunun da her taraftan duyulup, bir nevi spekülasyonlara sebebiyet verdiği için kamuoyunda ciddi bir rahatsızlık yarattığını fark ettik. Dolayısıyla bu durumu düzeltmek, daha doğrusu gerçekleri duyurmak adına bir açıklama yapma ihtiyacı duyduk. Şimdi bir defa bu hastane rahmetli hayırsever İzzet Baysal Beyefendinin bir eseri ve buraya bir emaneti ve yadigarıdır. Bizim buna sahip çıkmamız en doğal görevimizdir. Bunu yapmakta niyetimiz, şevkimiz ve arzumuz vardır. Ancak öyle bir hava estiriliyor ki son zamanlarda sanki biz bu hastaneyi kapatacakmışız gibi, bu hastane, hastane olarak faaliyet göstermeyecekmiş, bunların tamamı asılsız, iftira ve yalandan ibarettir” dedi.

“BURAYI KAPATMA GİBİ BİR ŞEY SÖZ KONUSU DEĞİLDİR”

Tahaoğlu ünitelerin faaliyetlerine devam ettiğini belirterek, Malumunuz dört ünitede faaliyet göstermekteyiz. Bunlardan bir tanesi merkez ünitedir. Şimdi merkez ünitede gündüzleri tüm branşlarda neredeyse faaliyet gösteren polikliniklerimiz vardır. Ancak dönem dönem bazı polikliniklerde doktor mevcudiyeti açısından sıkıntılar yaşadığımız zamanlar oluyor. Genellikle bir hastalık raporu alma, veyahut başka bir ile tayin nedeniyle böyle bir durum veya doğum yapıldığı zamanlarda da oluyor bu tip şeyler. Yani sağlık raporuna giriyor tabi ki oda. Bunlar olduğu zamanlarda belki orada kısmen geçici olarak bir iki gün bir aksama oluyor ama onu da biz fakülte ünitesinden takviye alarak bunları telafi etmeye çalışıyoruz ve onu da o şekilde telafi ediyoruz. Şimdi bu dedikodular niye yayılıyor, niye böyle bir şey çıkıyor onu bilmiyorum, onun sebeplerine de çok fazla inmekte istemiyorum. O kısmı da bizi çok fazla ilgilendirmiyor. Ancak mevcut olarak fiili olan bir şey var, bu hastane, hastane olarak hizmet etmeye devam edecektir. Her zaman da hastane olarak kalacaktır. Bunun başka bir alternatifi yoktur. Burayı kapatma gibi bir şey söz konusu değildir” şeklinde konuştu.