BBP Milletvekili Aday Adayı Mahmut Alan tarafından yapılan basın açıklamasında, İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fakülte Ünitesinde 24 Mart tarihinde 6 hastanın hayatını kaybettiği iddia edilmişti. İddialar üzerine açıklamalarda bulunan Bolu İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Metin Tahaoğlu, ortaya atılan iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

Bolu İli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Metin Tahaoğlu, BBP Milletvekili Aday Adayı Mahmut alan tarafından ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığı gibi asılsız olduğunu açıkladı. Tahaoğlu tarafından iddialar sonrası yapılan açıklama şu şekilde;

İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fakülte Ünitesinde 24.03.2015 tarihinde haberde konu edilen şekilde bir durum söz konusu değildir.

Belirtilen tarihte kardiyoloji bölümünde sadece bir (1) hasta vefat etmiştir. Bu hastamız Köroğlu ünitesi acil bölümüne kalp durması nedeniyle getirilmiş burada 10 dakika kalp masajı uygulandıktan sonra solunum cihazına bağlı bir şekilde fakülte ünitesine transfer edilmiştir. Kardiyojenik şok tablosundaki hastanın kalbi tekrar durmuş ve kalp masajı ile anjiografi ünitesine alınabilmiştir. Anjiografi esnasında hastanın tıkalı olan kalp damarı başarılı bir şekilde açılmış ve hasta ardından koroner yoğun bakım ünitesine alınmıştır. Yoğun bakımdaki takiplerinde kalbi tekrar duran hastaya yaklaşık 30 dk kalp masajı uygulanmasına rağmen hastamız kurtarılamamıştır. Mart ayı boyunca vefat eden diğer hastalarımızın 4'ü son dönem kalp yetersizliği ile kurumumuza başvurmuş, yoğun bakımda tedavi altına alınmış ve yoğun bakım ünitesinde vefat etmişlerdir. Bu hastaların hiçbirisine koroner anjiografi işlemi uygulanmamıştır. Diğer 1 hasta ise ani kalp krizi, ileri kalp yetersizliği ve ciddi mide kanaması nedeniyle dış merkezden kabul edilmiş, acil koroner anjiografi yapılmış, ardından koroner yoğun bakım ünitesine yatırılmıştır. Takiplerinde bu hastamız ileri derecede kalp yetersizliği nedeniyle kaybedilmiştir.

Hastanemiz kardiyoloji bölümü koroner anjiografi ünitesinde 2015 Mart ayı süresince toplam 220 hastaya koroner anjiografi işlemi, 94 hastaya stent işlemi, 28 hastaya elektrofizyoloji ve ablasyon işlemi, 6 hastaya ileri elektrofizyoloji işlemi ve 8 hastaya ise kalıcı kalp pili uygulaması yapılmıştır. Bu hastalarımızın hiçbirisinde anjiografi esnasında veya sonrasında anjiografiye bağlı herhangi bir problem yaşanmamıştır.

İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Fakülte Ünitesinde bulaşıcı hastalığı olan bir hastanın anjio olduğu ve sonrasında malzemelerin temizlenmemesinden kaynaklı diğer hastalara bulaşıp ölüme neden olduğu gibi ifadeler asılsızdır. Bahis edildiği şekilde bir olay zaten her hastaya barkodlu-steril malzeme kullanılmak zorunda olduğu için bu olay teknik olarak mümkün değildir.

Hastanemizin vatandaşlarımıza sorunsuz ve kaliteli hizmet vermek için özverili şekilde çalışan bölümlerinden olan ve tüm batı Karadeniz bölgesine 24 saat/yedi gün kesintisiz anjiografi-acil girişim hizmeti veren kardiyoloji bölümü ile ilgili yazılanlar kesinlikle asılsızdır. Bu söylemler fedakârca çalışan sağlık personelimizi yıpratmaktadır. Yapılacak haberlerin öncelikle kurumunuzca doğrulanması ve ardından kamuoyu ile paylaşılması atılacak en doğru adımdır. Haber Merkezi