1 yıldan fazla bir süredir boş duran, mülkiyeti İl Özel İdareye ait Vilayet Meydanı'nda ki binanın akıbeti Bolulu siyasilerin ve bürokratların gündemine oturdu. Eski binanın tadilat edilip yeniden mi işletmeye açılması, yoksa eski binanın tamamen yıkılarak yap-işlet-devret yöntemiyle tekrar hizmete sunulması gerektiği tartışmaları kamuoyunda ilgilerin gündeminde.

Nusret Miroğlu döneminde Umut Sanat Sinemasına yap-işlet-devret yöntemiyle 15 yıllığına kiralanan binanın kira sözleşmesi 2013 yılında sona ermiş, İl Özel İdare'de binayı nasıl değerlendireceğini tartışmaya başlamıştı. Bazı müstecirlerin binaya talip olmasına rağmen, İl Özel İdare acele davranmamıştı.

BİNA GÜNDEME OTURDU

Binanın eski ve kullanım alanın kısıtlı olması, İl Özel İdare Genel Sekreterliğini harekete geçirdi. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın da eski binanın Vilayet Meydanı ruhuna uygun olmadığı ve yeni bir yapıyla meydanın bütünlük sağlaması yönünde ki görüşleri de, eski binanın yıkılması yönündeki görüşlere ağırlık kazandırdı.

FİKİR ALIŞ VERİŞLERİ SÜRÜYOR

Vali Ahmet Zahteroğulları, İl Genel Meclis üyeleri ve Bolu Belediye Başkanı Aaladdin Yılmaz'ın eski binanın yıkılarak, yerine modern bir bina yapılması yönünde görüş birliğinde oldukları ise gelen bilgiler arasında. İl Özel İdare Genel Sekreterliği'nin yeni yapılacak binanın kullanım amacıyla ilgili çalışma yaptığı ve hazırlanan raporun kısa süre içerisinde ilgililere iletileceği de gelen bilgiler arasında.