Kıbrıscık'ta A.U. isimli bir şahıs zihinsel engelli olduğu tespit edilen K.U. isimli küçük yaştaki öz kızına cinsel saldırı uygulamak suçundan mahkeme tarafından 30 yıl hapis cezası verildi.

Kıbrıscık'ta yaşayan A.U. isimli bir vatandaş zihinsel engelli olduğu tespit edilen K.U.'ya basit cinsel saldırı, nitelikli cinsel saldırı, çocuğun cinsel istismarı suçuyla hâkim karşısına çıktı. Davaya sanık tutuklu olarak katılırken, sanığın öz kardeşi de E.U' da tanık olarak katıldı.

E.U ifade verirken gözyaşlarını tutamadı. E.U ifadesin de kardeşi A.U.'nun suçunu önce itiraf ettiğini daha sonra da inkâr ettiğini söyledi. Ayrıca E.U. kardeşine adalete teslim olması gerektiğini söyledi. Sanık A.U.'nun avukatı da sanığın bu olaydan dolayı çok pişman olduğunu ve savunma bile veremeyecek olduğunu ifade etti ve bu durum göz önünde alınmasını istedi. İddia makamı ise, sanık A.U.'nun zihinsel engelli öz kızı K.U.'ya yıllarca cinsel istismar suçunu işlediğini ve gerekli cezaların verilmesini istedi. İddia makamının açıklamalarından sonra hâkim kararını verdi. Hâkim sanık A.U.'nun zihinsel engelli olduğu tespit edilen K.U.'ya basit cinsel saldırı, nitelikli cinsel saldırı, çocuğun cinsel istismar suçunu işlediğine kanaat getirdi. Hâkim A.U.'ya 30 yıl hapis cezası verdi.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Olay, Kıbrıscık'a bağlı Deveren Köyünde geçtiğimiz Ağustos ayında meydana geldi. Ahmet U. isimli birşahıs, zihinsel engelli olan 28 yaşındaki A.U. isimli öz kızına uzun zamandır tecavüz ediyordu. Genç kızhamile kaldı. Uzun süre hamileliğinin farkına varamayan akli dengesi bozuk A.U. ve annesi K.U doğumsancıları başlayınca karın ağrısı şikayeti ile hastaneye gittiler. Hastanede kızının gebe olduğunu vedoğum yapmak üzere olduğunu öğrenen anne şaşkınlıktan dona kaldı. Olayın öğrenilmesiyle baba Ahmet U, fare zehri içerek intihara kalkıştı. 112 Acil ambulansı ile Ankara'da bir hastaneye kaldırılan Ahmet U, hayati tehlikeyi atlattı. Özgür Bolu