Bolu ve Düzce Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Demircioğlu Diyarbakır'da yol kesen PKK'lılar şehit ettiği Dr. Abdullah Biroğlu'nun ölümünün tüm hekimleri derinden üzdüğünü belirtti. Demircioğlu Tüm kınamalarımıza ve uyarmamıza rağmen sağlık çalışanlarına şiddet haberleri maalesef toplum nezdinde sıradan hale gelmişken, sağlık çalışanları ve hekimler olarak teröre kurban vermek bizleri derinden yaralamıştır” dedi

Bolu ve Düzce Tabipler Odası Başkanı Doç. Dr. Fatih Demircioğlu yaptığı basın açıklamasında Dr. Abdullah Biroğlu'nun PKK tarafından öldürülmesinin son derece üzüntü verdiğini belirtti. Demircioğlu açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Türk Milleti'nin milli mücadelesinin simgesi haline gelen ve Kurtuluş Savaşı'nın en önemli öğelerinden olan 30. Ağustos Zafer Bayramı'nın 93. Yılını, menfur saldırılarda şehit olan vatan evlatlarının hüznü ve burukluğuyla da olsa kutlamanın üzüntüsü hakimken, kutlamanın bir gün sonrasında terör örgütü tarafından meslektaşımız Dr. Abdullah Biroğul haince şehit edildi. Son bir buçuk aydır asker, polis ve diğer devlet görevlilerimiz yanında, sağlık mensuplarının da bölücü terör örgütü PKK ve O'nun hain uzantıları tarafından haince şehit edilmesi biz Türk hekimlerini derinden yaralamıştır. Tüm bu yaşananları Bolu-Düzce Tabip Odası Yönetimi olarak kınıyoruz.

Tüm kınamalarımıza ve uyarmamıza rağmen sağlık çalışanlarına şiddet haberleri maalesef toplum nezdinde sıradan hale gelmişken, sağlık çalışanları ve hekimler olarak teröre kurban vermek bizleri derinden yaralamıştır. Biz biliyoruz ki bölge insanı ile yüz yıllardır süregelen kadim dostluğumuz mevcuttur. Çanakkale ve Kurtuluş Savaşı'nda vatan toprağının bekası için kanının son damlasına kadar savaşmaktan kaçınmamışlardır. Bu ülkenin tüm fertleri gibi sağlık çalışanları da, kuruluşundan bu yana var olma yanında, birliği ve dirliği adına çok ağır bedeller ödedi ve ödemeye de devam etmektedir. Ancak bu durum milli birlik ve beraberliğimizin bozulmasına neden olamayacak, aksine kenetlenmemizi ve dik duruşumuzu artıracaktır.

Bolu-Düzce Tabip Odası yönetim kurulu olarak tüm şehit cenazelerinde olduğu gibi bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan ve menfur bir terör saldırısı sonucu hayatını kaybeden meslektaşımız Dr. Abdullah Biroğul'a Allahtan rahmet, başta ailesi ve yakınları olmak üzere tıp ve sağlık camiasına ve Yüce Türk milletine başsağlığı diliyoruz” Haber Merkezi