Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği tarafından uygulamaya sokulan Afilasyon'a bir tepki de Bolu Düzce Tabipler Odası Yönetim Kurulu'ndan geldi. Yönetim kurulu yaptığı açıklamada, Hatadan bir an önce dönülmesini, huzurlu, adil, liyakata dayalı ve barış dolu bir çalışma ortamının sağlanmasını, yöneticilerin bu konuda üzerine düşeni yapmasını diliyoruz” dedi.

Uygulamaya konulan Afilasyona bir tepki de Bolu Düzce Tabipler Odası Yönetim Kurulu'ndan geldi. Yönetim kurulu adına yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

TÜKENMİŞLİK SENDROMU

Basınımızın saygıdeğer elemanları,İlimizde Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaklaşık bir haftadır süren kaosve belirsizlik ortamı çalışanlarda ciddi motivasyonsuzluğa sebebiyet vermiş, gerek asistan hekimler, gerek uzman hekimler, gerekse de öğretim üyeleri nezdinde Tükenmişlik Sendromu” yaşanmasına neden olmuştur.

NİÇİN UZAKLAŞTIĞIMIZ ANLAŞILAMAMIŞTIR?

Afilasyonunilk çıktığı zaman mevcut Bolu Kamu Hastaneler Kurumu yöneticileri ile yapılan görüşmelerde amacının, nüfusu 750.000 binin altındaki illerde Üniversite Hastaneleriyle Devlet Hastanelerini tek çatı altında toplayarak, vatandaşlarımıza kaliteli bir sağlık hizmeti sunmak ve daha nitelikli hekimler yetiştirmek olduğu açıklamıştı. Bu amaçtan niçin uzaklaştığımız anlaşılamamıştır? Bu ayrışma sürecinde protokolün taraflarından olan Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörlüğünün ve dolayısı ile öğretim üyelerinin, asistan hekimlerin, uzman hekimlerin ve hekimleri temsil eden Bolu-Düzce Tabipler Odası gibi sivil toplum kuruluşlarının fikrinin alınmaması da geldiğimiz noktayı göstermesi açısından manidardır.

GÜVEN UNSURUNUN KAYBINA NEDEN OLMUŞTUR

Bilindiği gibi afiliasyonun uygulandığı Kütahya, Sakarya, Erzincan, Karabük ve Sayın Cumhurbaşkanımızın memleketi Rize'de 2. basamak hastane yok iken ilimizde bu şekilde bir uygulamaya geçilmesi, ilgili kurum ve sivil toplum kuruluşlarından habersiz bir 2. Basamak hastaneyi oluşturma gayreti kamu kaynaklarının israfı, personelin mutsuzluğu ve motivasyonsuzluğundan başka bir şey getirmeyecektir. Bunun yanında, daha önce kamuoyuna açıklanan Merkez Ünite ve Kadın Doğum Ünitesi arasında olan 2. Basamak hastane oluşumunun, kamuoyundan adeta gizlenerek Köroğlu Ünitesi ve Kadın Doğum-Çocuk ünitesi olarak değiştirilmesi de tüm sağlık çalışanları yanında hekimlerimiz arasında da rahatsızlık oluşturmuş, bundan sonraki süreçte de yapılması muhtemel uygulamalar konusunda güven unsurunun kaybına neden olmuştur.

Bizler hekimler olarak, bu süreçte ve bundan sonraki süreçte hakkımızda yapılacak bir işte karar verilirken müdahil olmak istiyor, en azından fikrimizin alınmasını arzu ediyoruz. Mevcut uygulamaların ve olması muhtemel değişikliklerin hekimler üzerinde mağduriyet oluşturma kaygısı hepimizi üzmekte, mesleksel motivasyonumuzu kaybetmemize neden olmaktadır. Bizler sağlık çalışanları ve hekimler olarak, her şeye rağmen görevimizi hakkıyla yapacak, hiçbir hasta ve hasta yakınının mağdur edilmesine neden olmayacağız. Bu hatadan bir an önce dönülmesini, huzurlu, adil, liyakata dayalı ve barış dolu bir çalışma ortamının sağlanmasını, yöneticilerin bu konuda üzerine düşeni yapmasını diliyoruz. Haber Merkezi