CHP'li Bolu Belediye Meclisi Üyesi Tahsin Mert Karagöz'ün teklifi sonrası, bu gün Bolu Belediyesi'nin yeni hizmet binasının girişine ‘T.C.' kısaltması eklendi.

Haber: Erol Değirmenci

Bolu Belediye Meclisi Nisan Ayı ikinci oturumunda Meclis Üyesi Tahsin Mert Karagöz dilek ve temenniler bölümünde, 2013 yılının sonlarına doğru önce bankalarda, Sağlık Bakanlığı'nda ve devletin tüm kurumlarından kaldırılmış olan bizim de vatandaşı olduğumuz Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltılmış olan ibaresi T.C.'nin tekrardan şanlı Bolu Belediyesi'nin tabelasında yer almasını rica ediyorum. Çünkü bunun örneklerini dün akşam arkadaşlarımızla istişare de ettik. Antalya, Adana, Bilecik, Ankara, Mamak'da bu uygulama başladı. Önerim budur” sözleri ile T.C. ibaresinin Bolu Belediyesi Hizmet Binası'nın girişindeki tabelaya asılmasını önermişti.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise meclis kararı gerekmediğini söyleyerek ilgili müdürlere, ”Bu öneri için Tahsin Mert Karagöz kardeşimize teşekkür ediyoruz. Ben de o zaman talimatımızı veriyorum. Bu zaten meclis kararı alınmayacak bir karardır. Pazartesi gününe kadar tabelada bu ibareyi istiyoruz” şeklinde konuşarak talimat vermişti.

T.C. YAZISI BUGÜN ASILDI

Karagöz'ün önerisi ile gündeme gelen ve Başkan Özcan'ın talimatı ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kısaltması olan T.C. ibaresi için gecikmeli olarak bugün düğmeye basıldı. Vinç yardımı ile ilk önce büyük daha sonra da küçük tabelalara T.C. ibaresi eklendi.