Bolu Süt Üreticileri Birliğince, gündemdeki bazı konular üzerine karar almak üzere Olağan Genel Kurul Toplantısı düzenlendi.

Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen Genel Kurul Toplantısına Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İsmail Taş, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Hasan Şen, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Alpaslan Akpınar, Bolu Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu üyeleri ve Birlik üyeleri katıldı.

Genel Kurul Toplantısının açılışında konuşan İl Müdürü İsmail Taş, Bakanlık olarak tarımsal üretici birliklerinin güçlenmesi yönünde gereken adımların atıldığını kaydetti.İl müdürlüğünün üretici birlikleri başta olmak üzere bütün örgütlerin gelişmesi için üreticinin üretimini ve gelirini arttırmak için çaba sarf ettiklerini belirten Taş, kaliteli ve bol süt üretimi için bir dizi eylem planı hazırlandığını, süt toplama işi yapan araçlara takip kiti takılması, sütün belli saatlerde toplanması ve üretim tesislerine intikalinin sağlanması, sütte hijyen kurallarına uyulması, soğuk zincir işleminin hayata geçirilmesi ile ilgili bir dizi eylem planını hayata geçireceklerini, bu konuda Süt Üreticileri Birliklerine de görevler düştüğünü anlattı.

Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Hasan Şen, Süt Üreticileri Birliklerinin belli faaliyetleri hayata geçirebilmek için İktisadi İşletme Kurabileceklerini, böylelikle amaçlarını gerçekleştirebilmek için iktisadi işlemler yapabileceklerini, birlik vasıtası ile üreticilere aktarılan Süt Pirimleri gibi gelirlerin güvence olarak Ziraat Bankası veya Tarım Kredi Kooperatiflerine protokolle teminat olarak gösterilip, faizsiz krediden yararlanmak suretiyle üyelerine damızlık düve alımlarını yapabileceklerini, bunun örnekleri olduğunu anlattı.

Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri şube Müdürü Alpaslan Akpınar da İlimiz genelinde üretilen sütlerde antibiyotik kontrolünün yapıldığını, destekleme ödemeleri için hayvan varlığının güncellenmesinin önemine vurgu yaptı, soruları cevapladı.

Süt Üreticileri Birliği Başkanı Çetin Arın yaptığı konuşmasında İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünü daima arkalarında hissettiklerini, her türlü faaliyetlerinde il müdürlüğünün yardımlarını aldıklarını söyleyerek, İl Müdürü İsmail Beyin Genel kurulumuza teşriflerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. İl Müdürlüğü ile birlikte Üreticilerin yararına her türlü faaliyete ortak olacaklarını ifade etmiştir. Genel Kurul Toplantısı; Yönetim Kurulu ve Divan Heyeti'nin oluşturulması ve gündem maddelerinin görüşülmesinden sonra, dilek ve temennilerin dile getirilmesiyle son buldu. Haber Merkezi