Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Bolu Veteriner Hekimler Odası ve CP Yem tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Süt Sığırcılığında Döl Tutma Problemleri ve Beslenme Yönetimi' konulu seminer, İl Müdürlüğünün toplantı salonunda Dr. B. Haluk Gülmez'in katılımıyla gerçekleşti.
Toplantıya katılan İl Müdürü İsmail Taş sığırlarda beslemenin önemini vurgulayarak döl tutma ve beslenmeye bağlı metabolizma hastalıklarının minimuma indirilerek milli ekonomide oluşacak pozitif katkısından bahsetmiştir. Konu ile ilgili olarak kanatlı sektöründeki beslenme yöntemlerinin kanatlı ölümlerini en aza indirdiği örneğini vererek sığırcılıkta da atılacak önemli adımların geleceğe yönelik hayvancılıkta önemli bir kriter olduğunu söyledi.
Daha sonra konu ile ilgili sunumu gerçekleştiren Dr.B.Haluk Gülmez hayvan besleme, beslenmede kullanılan materyaller (kaba yem, kesif yem, silaj), ruminantlarda sindirim metabolizması, sığırlarda döl tutmayı engelleyen metabolizma hastalıkları, ayak hastalıkları, enfeksiyoz hastalıkların döl tutma üzerindeki etkileri hakkında bilgi verdi.
Sunumun sonrasında ise serbest Veteriner Hekimlerin sorularını cevaplayarak bilgi alış verişinde bulundu.