Avrupa'ya gitmek için Edirne'ye doğru yürüyen gruptan geriye dönmek isteyen Suriyeli mültecileri Adana'ya götüren otobüs Bolu'da mola verdi.

Avrupa'ya gitmek için Edirne'ye doğru yürüyen gruptan geriye dönmek isteyen Suriyeli mültecileri Adana'ya götüren otobüs Bolu'da mola verdi. Jandarma ekipleri mültecilere kahvaltılık yiyecek ikram etti.

Avrupa'ya gitmek için Edirne'ye doğru yürüyüşe geçen Suriyeli mültecilerden bazıları kamplara geri dönme kararı aldı. Polis ekipleri tarafından işlemleri ve kayıtları yapılan mülteciler otobüslerle Adana ve çevre illerde bulunan kamplara gönderilmek üzere gece saatlerinde yola çıktılar. Polis eskortluğu eşliğinde yollarına devam eden aralarında çocuk ve kadınların bulunduğu 30 mülteciyi taşıyan otobüsün güvenlik gerekçesiyle mola vermesine izin verilmedi. Otobüs, TEM Otoyolu Çaydurt gişeleri mevkiinde bulunan Bolu Emniyet Müdürlüğü Çaydurt Trafik İstasyonu önünde mola verdi. Mültecilerin kaçmaması için polis ve jandarma ekipleri yoğun güvenlik önlemleri aldı. Mülteciler ihtiyaçlarını giderirken, jandarma ekibi tarafından poşetler içerisinde kahvaltılık yiyecekler ikram edildi. Mülteciler yaklaşık yarım saatlik molanın ardından Adana'ya doğru yola çıktılar. DHA