Bolu'nun dört bir yanında insanları canından bezdiren dilencilere Suriye'den gelen dilencilerde eklendi. İlimizde sayıları tam olarak bilinmeyen Suriyeli sığınmacıların bazıları kapı kapı gezerek dinlenmeye başladılar. Normal hayatlarını devam ettiren Suriyeli vatandaşlar da dilenen kendi ülkelerinin vatandaşlardan rahatsız.
Türkiye'de son zamanlarda en çok tartışılan konuların başında gelen Suriyeli sığınmacıların bir kısmı dilenerek hayatlarını geçindirmeye çalışıyor. Bolu'da her gün görmeye alıştığımız Suriyeli dilenciler gün geçtikçe çoğalıyor. Özellikle camilerin önlerinde kamp kuran sığınmacılara vatandaşlarda tepki göstermeye başladı. İlk zamanlarda savaştan kaçtıkları için sahip çıkılan Suriyelilerin bazılarının dilenerek geçimlerinin sağlamaları ilerleyen zamanlar için toplumun her kesimini düşündürüyor.
DİLENEN VE NORMAL YAŞAYAN SURİYELİLER
Ellerinde taşıdıkları Suriyeliyim Allah rızası için bana yardımcı olur musunuz? Türkçe bilmiyorum” yazılı kağıtlar da tek elden üretilmiş gibi görünüyor. Dilencilik yapan Suriyeliler normal hayatlarını sürdüren Suriyeli vatandaşları da rahatsız etmeye başladı. Dilencilerle aynı kategori de anılmak istemediklerini ifade eden Suriyeli vatandaşlar toplumdaki algıdan da rahatsız olduklarını her fırsatta dile getiriyorlar.