Bolu İnsan Hakları ve Hizmet Derneği Başkanı Fethi Sarımsakçı, Savaş devam ettiği müddetçe yardımlarımız devam edecek. Neticede insanız, duyarsız kalamayız” dedi.
Sarımsakçı, Suriye'de 4 yıldır sıkıntıların devam ettiğini belirterek, Suriye'de yaşayanların en kısa zamanda huzura ermelerini temenni ettiğini söyledi.
Dernek olarak Suriye'ye 10 tır yardım malzemesi gönderdiklerini anlatan Sarımsakçı, Suriye'ye inşallah önümüzdeki günlerde 2 tır yardım malzemesi ve ilaç göndereceğiz. Bolu'da yaşayan 30 - 40 aile var. Bunların yarısı muhtemelen ihtiyaç sahibi. Bunların evlerindeki eşyalar, bazı gıda ihtiyaçları ve yatak ihtiyacı olsun bu tür yardımlarımız yine devam ediyor” diye konuştu.
‘Bu zulmü görüp de sessiz kalmak mümkün değil' diyen Sarımsakçı, şunları kaydetti: "Neticede hepimiz insanız. Bütün Bolu halkımız da bu konuda hassasiyet gösteriyor. Görüşü ne olursa olsun, siyası kimliği ne olursa olsun her kesimden bize destek veren insanlarımız var. Bu hala devam ediyor. Savaş devam ettiği müddetçe yardımlarımız devam edecek. Neticede insanız, duyarsız kalamayız. Suriye'de yetim kalan çocuklar için Türkiye sınırında, Reyhanlı, Kilis'te ve Suriye içinde İHH'nın yapmış olduğu yetim kampları var. Bunların her türlü barınma ihtiyacı karşılanıyor. Onlara bir şekilde sahip çıkılıyor” dedi.