Göynük ilçesindeki Sünnet Gölü, çevresinde her mevsim yeşilini koruyan ağaçlara sonbaharın kardığı sarı renklerle hazanda ayrı bir güzelliğe bürünüyor.

Erenler ve Korudağ Tepeleri arasındaki derin vadinin heyelanla tıkanması sonucu oluşan Sünnet Gölü, eşsiz güzellikleriyle doğaseverlerin ilgisini çekiyor. Beslendiği derelerin şırıltısını durgun sularında dinlendiren gölün çevresinde sonbaharda yaşanan renk cümbüşü, fotoğraf sevdalılarını da cezbediyor. Günübirlik ziyaret ve konaklama imkanı sunulan 820 metre yükseltideki Sünnet Gölü'ne gelenler yere dökülen yaprakların üzerinde gezinirken yansıyan huzurlu sesi duymanın, suda ördeklerin dans eder gibi süzülüşünü izlemenini keyfini çıkarabiliyor. Göynük Belediye Başkanı Kemal Kazan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçeye 25 kilometre uzaklıktaki gölün her mevsim ayrı bir güzelliğe büründüğünü söyledi.

Sonbaharın ayrı güzellikleri de beraberinde getirdiğini anlatan Kazan, "Özellikle fotoğraf sevdalıları, hazan mevsimiyle buraya akın ediyor. Her yıl Sünnet Gölü'nü yurt içinden ve yurt dışından 10 binlerce tatilci ziyarete geliyor. Temiz havası, doğal güzellikleri ve kartpostalı andıran manzarasıyla göl, tatilcilerin gözde mekanları arasında yer alıyor" diye konuştu.İstanbul'dan gelen ziyaretçilerden Nilgün Altuntaş ise eşsiz manzaralar karşısında büyükşehrin tüm streslerinden arındıklarını, sonbaharın oluşturduğu renk cümbüşünün de keyfini çıkardıklarını kaydetti.