Sümer Mahallesi Sakinlerinden Baz İstasyonu eylemi. Bir apartmanın çatısına 2 yıl önce kurulduğu iddia edilen Baz İstasyonun kaldırılması için mahalle sakinleri toplanarak eylem yaptı.
Sümer Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Kahruman mahalleli adına yaptığı konuşmada sonuna kadar mücadele edeceklerini ve baz istasyonun kalkması için elinden geleni yapacağını söyledi ve ayrıca kendisinin de kanser hastası olduğunu belirtti. Mahalle sakinleri ise iki yıldır mahallede kanser vakalarında artış yaşandığını savundu. Mahallede yaşayan ve kanser hastası olan kadınlarda tedavi sürecinde doktorların kendilerine anlattıklarını dile getirerek; istasyonun kalkmasını istediklerini söyledi.
Bolu'da mahalle sakinleri, güneş enerjisi sistemi görünümü verildiği için iki yıl sonra fark ettikleri baz istasyonunun kaldırılması amacıyla eylem yaptı. Mahalle sakinleri, güneş enerjisi sistemi görünümü verildiği için iki yıl sonra fark ettikleri baz istasyonunun kaldırılması amacıyla eylem yaptı. Sümer Mahallesi'ndeki apartmanın önünde toplanan mahalle sakinleri, binanın çatı katına iki yıl önce yerleştirilen baz istasyonunun kaldırılmasını istedi. Gruba destek veren ve aynı mahallede ikamet eden CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, baz istasyonlarının insan sağlığı için tehlike arz ettiğini öne sürdü.
"Mahallemizde baz istasyonu istemiyoruz" diyen Özcan, "Bu istasyonların insan sağlığı için ne kadar tehlikeli olduğu ortada. Bunun ne kadar tehlikeli olduğu konusunda hala araştırmalar devam ediyor. İnsan sağlığı bu kadar ucuz olmamalı. Bu kadar insanın sağlığı kurulan baz istasyonu nedeniyle tehlikeye atılmamalı" diye konuştu.
Mahalle muhtarı Ali Rıza Kahruman ise baz istasyonuna güneş enerjisi sistemi görünümü verildiği için uzun süre fark edemediklerini belirterek, daha önce de mahallede baz istasyonu kurulma girişimlerinde bulunulduğunu fakat mahalle sakinlerinin buna izin vermediğini kaydetti.
İstasyonun bulunduğu apartmanın yakınında kreş, öğrenci yurdu ve okul olduğunu aktaran Kahruman, "Kanser hastasıyım, mahallede çok sayıda kanserli vatandaşımız var. Bu baz istasyonu 2 yıl önce kurulmuş. Bizim yeni haberimiz oldu. Bunun kaldırılması için ne gerekirse yapacağız. Yetkili yerlere başvurumuzu yapacağız" diye konuştu.
Mahallede ikamet eden iki kanser hastası kadında Bolu dışında tedavi gördüklerini, tedavi sonrası rahatladıklarını ancak mahalleye geldiklerinde kendilerini rahatsız kötü dile getirdi.
Grup, konuşmaların ardından olaysız bir şekilde dağıldı.