TBMM'nin açılışının 93. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Anıt Park'ta yapılan resmi törenle başladı. Resmi törenin hemen ardından kürsü alan CHP İl Başkanı Kara, iktidarı eleştirdi. Milletin egemenliğini elinden almak isteyen padişahlık özentilerinin yurdun dört bir tarafında örgütlenmekte olduğunu söyleyen Kara, Sultan sandıkları kişiyi devletin ve ulusun ‘tek efendisi' yapmak için nafile bir çabaya girmişlerdir” dedi.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı resmi kutlamaları sabah saatlerinde Anıt Park'ta yapılan törenle başladı.
Vali yardımcısı Ömer Eru başta olmak üzere Bolu protokolü, öğrenciler ve vatandaşın katıldığı tören, İl Millî Eğitim Müdürü Recep Alpdoğan'ın Anıt'a çelenk koyması ile başladı. Alpdoğan'ın sunduğu çelengin ardından saygı duruşu ve okunan İstiklâl Marşı ile resmi tören son buldu.
Cumhuriyet Halk partisi, İşçi Partisi, Baro, Atatürkçü Düşünce Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkan ve üyeleri resmi törenin bitmesinin ardından Anıt Park'ta kalarak kutlama törenine devam etti.
Sıra ile Atatürk Heykeli önüne çelenklerini koyan parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri günün anlam ve önemine ilişkin düşüncelerini dile getirdiler.
Kürsü alan CHP İl Başkanı Fügen Kara, iktidarı eleştirdi. Kara, Kurtuluş Savaşı vermiş, bir milletin yeniden doğuşuna öncülük etmiş, Gazi ünvanı ile onurlanmış Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, açılışının 93'üncü yılını kutlamanın coşkusunun ve mutluluğunun yaşandığını söyleyerek şu konuşmayı yaptı:
“BAŞKANLIK SİSTEMİYLE EGEMENLİĞİ YOK ETMEYE ÇALIŞIYORLAR”
“Türk Ulusu ve onun temsili TBMM, Büyük Önder Atatürk liderliğinde, dünyada eşine az rastlanır bir azim ve kararlılıkla Kurtuluş Savaşını kazanmıştır. 23 Nisan 192ö'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla, lâik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulmasının önü açılmış, Türk Ulusu medeniyet dünyasındaki saygın yerini almıştır.
Önder Atatürk, yüzyıllardır milletin egemenliğini yok sayan anlayışın bir daha geri gelmemek üzere gitmesini amaçlamış, bu doğrultuda ülke yönetimini, geleceklerini özgürce belirleme hakkını tüm vatandaşlara Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir” ilkesiyle vermiştir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması, Türk Ulusu'nu aydınlığa çıkaran süreçteki çok önemli bir adımdır. Türkiye Büyük Millet Meclisi, Büyük Atatürk'ün düşüncelerinde olgunlaştırdığı yönetim biçiminin hayat bulduğu bir kurumdur. 23 Nisan'da TBMM'nin açılması ile birlikte tüm yurttaşlar eşit haklara sahip olmuşlardır. Atatürk'ün anlatımıyla Türkiye Büyük Millet Meclisi, "Türk milletinin asırlar süren arayışının özeti ve onun bizzat kendisini idare etmek şuurunun canlı bir timsali” olmuştur. Ebedi liderimiz Atatürk'e, onun Cumhuriyeti'ne ve kurduğu Meclise saldırılar bugün daha da yoğunlaşmıştır. Milletin Egemenliğini elinden almak isteyen padişahlık özentileri, yurdun dört bir tarafında örgütlenmekte, sultan” sandıkları kişiyi devletin ve ulusun ‘tek efendisi' yapmak için nafile bir çabaya girmişlerdir. Bizler içinden geçmekte olduğumuz bu zor dönemde, Başkanlık Sistemi” adı altında, milletin egemenliğini yok etmeye çalışanlara karşı, 23 Nisan ruhunu korumalı, fırsatçı AKP hükümetine geçit vermemeliyiz. ‘Yeni Anayasa' adı altında bir bölünme anayasası hazırlayan AKP hükümeti, bütün bir tarihi geçmişi yok etmek için tüm çabası ile çalışmaktadır. Atatürk ve ona ait bütün değerleri unutturmak için ellerinden geleni yapmakta, bunun için İmralı'daki, elindeki kan hala kurumamış bebek katili t