​Merhum 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için tüm Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde Kadı Camii'nde ikindi namazı öncesinde mevlit okutuldu.
Solunum ve kalp fonksiyonlarında ileri derece meydana gelen kötüleşme nedeniyle, 17 Haziran'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden 9'uncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için Türkiye genelinde 81 il ve ilçelerinde toplam 186 Camii'de mevlit okutuldu. Bu kapsamda ilimiz Merkez Kadı Camii'nde de ikindi namazı öncesinde Demirel için mevlit okutuldu ve dualar edildi.
Mevlit hakkında bilgiler veren Demokrat Parti(DP) İl Teşkilat Başkanı Ali Öztürk, Devletimizin bilgisi ve Diyanet İşleri Başkanlığımızın onayı ile 81 ilde bugün mevlit okutuluyor. Süleyman Demirel bu güzel ülkemizin yetiştirdiği ender evlatlarından bir devlet adamıdır. Herkes O'nu büyük bir taktirle karşılamıştır. Cenazesinde gördük kendisinin ne kadar seviliyor olduğunu gördük. Bunun üzerine merhuma Allah'tan rahmet diliyoruz. Bizde ruhuna hitaben bugün burada mevlidi okutturuyoruz” diye konuştu. Haber Merkezi