MHP Belediye Başkan Adayı Şükrü Gülez, partisinin Kadın Kolları İl Başkanlığı'nın düzenlediği 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne katıldı. Salona MHP'li kadınların tezahüratı ve sevgi gösterileri arasında giren Gülez, En eski Türk inancına göre, ‘Han ile Hatun' gök ile yerin evlatlarıdır. Kadının yeri yüce makam yedinci kat göktür. Türklerde kadın tek bereket kaynağıdır. Kendisine verilen bir takım haklardan dolayı hanların, hakanların, cengâverlerin önünde saygıyla eğildikleri bir şeref abidesidir” dedi.
MHP İl Kadın Kolları Başkanlığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle tüm kadınları davet ettiği bir organizasyon düzenledi. Köroğlu Sofrası'nda bir araya gelen kadınlar Günü etkinliğine, MHP Belediye Başkan Adayı Şükrü Gülez ve partinin İl Başkanı Mehmet Aydın, İl Genel Meclisi ile Belediye Meclis üyeleri adaylarından bazıları da katıldı.
Törende söz alan İl kadın Kolları Başkanı Hatice Öz, kadınların özellikle cumhuriyetle birlikte eşit haklara kavuşturulduğunu söyledi. Ancak uygulamada çoğunlukla çalışan kadınların aleyhine sonuçların ortaya çıktığını kaydeden Öz, Kadınlarımızı kanun gücüyle korumak mümkün değildir. Birbirimizi sevmedikçe, anlamadıkça inanmadıkça sorunlarımızı çözemeyiz” dedi.
İl Başkanı Mehmet Aydın ise, Ülkemizde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ilk kez 1921 yılında ‘Emekçi Kadınlar Günü' olarak kutlanmaya başlandı. Türk kadını İstiklâl Savaşı sırasında gerek cephede, gerekse cephe gerisinde tüm gücü ile hizmet vermiştir. Kadının toplumdaki yeri onurdur şereftir. Kadınlarımızın erdemlerinin en büyüğü ve en önemlisi, vatan sevgisiyle iman sevgisiyle evlatlar yetiştirmeleridir. Mustafa Kemal Atatürk; "Şuna inanmak gerekir ki, dünya yüzünde gördüğümüz her şey kadının eseridir" diyerek kadınımızın hayatımızdaki yerini kısa ve öz ama içinde çok şey barındırarak tanımlamıştır. İstiklal mücadelesinde cephede omuz omuza savaştığımız kadınlarımızın geçirdiğimiz şu zorlu günlerde ikinci bir istiklal mücadelesinde bizlerle yine omuz omuza vereceğine inancımız tamdır. Bu vatanı ve Bolu'muzu yine eski huzurlu günlerine ulaştırma çabamızda bizi yalnız bırakmayacağınızı biliyoruz” dedi.
MHP Belediye Başkan Adayı Şükrü Gülez de yaptığı konuşmada şunları kaydetti: 8 Mart kadınların eşit işe eşit ücret günde 8 saat çalışma ve doğum izni talepleriyle 1857 yılında başlattıkları eşitlik mücadelesinde, hakları uğruna can verdiği gündür. Günümüzde 8 Martlar, kadın sorunlarına çözüm önerilerinin kadınlara karşı her türlü ayrımcılığın kaldırılması ve kadına yönelik şiddete son verilmesi istemlerinin; bir kez daha dile getirildiği gündür. Doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarını hissettiğimiz, bizi biz yapan değerli kadınlarımızın bu özel gününü yürekten kutluyoruz. Türk kültüründe ve milli tarihimizde kadına her daim değer verilmiştir. En eski Türk inancına göre, "Han ile Hatun" gök ile yerin evlatlarıdır. Kadının yeri yüce makam yedinci kat göktür. Türklerde Kadın tek bereket kaynağıdır. Kendisine verilen bir takım haklardan dolayı hanların, hakanların, cengâverlerin önünde saygıyla eğildikleri bir şeref abidesidir. Eski Türk destanlarında kadın erkeğinin her daim yanında, erkeğinin güç ve ilham kaynağı kabul edilirdi. Dinimizde; Peygamber Efendimiz, "Cennet annelerin ayakları altındadır" buyurmuştur. Veda Haccı'ndaki meşhur hutbesinde Peygamber (s.a.v.) Efendimiz: "Ey insanlar! Kadınlar hakkında Allah'tan korkunuz! Sizin kadınlarınız üzerinde hakkınız vardır. Kadınlarınızın da sizin üzerinizde hakları vardır." buyurarak daha yedinci yüzyılda kadınların haklarını açıklamışlardır. Milli mücadele yıllarında Erkeklerden kurulan ordunun hayat kaynaklarını kadınlarımız işletmiştir. Çift süren, tarlayı eken, kağnısı ve kucağında!« yavrusu ile yağmur demeyip, kış demeyip cephenin ihtiyaçlarını taşıyan hep onlar, hep o yüce, o fedakâr, o ilahi Anadolu kadını