MHP Bolu Belediye Başkan Adayı Şükrü Gülez, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, tüm basın mensuplarının Gazeteciler Günü'nü kutladı.
Ulusal basının baskı altında olduğunu belirten MHP Bolu Belediye Başkanı Şükrü Gülez, Ülkemizin sosyo-politik ve ekonomik olarak iç ve dış güçlerin, her türlü baskısı ile karşı karşıya olduğu bu dönemlerde ulusal basınımızın hemen hemen tamamı aynı baskı ile karşı karşıyadır. Toplum Mühendisliği'ni kullanarak insanlar üzerinde de baskı kurup toplumu adeta uyutma stratejilerinin uygulanmasında ulusal basın ablukaya alınmış durumdadır. Belirli konuların üzeri, komplo teorileri ile yada algıyı farklı yönlere çekmek noktasında iç ve dış mihraklar ulusal basınımızı bu yönde maalesef kullanmaktadır. Basında yer alan basın mensuplarından da bu tür konularda oluşturulmuş bu sistemin çarkına uymayan ve bu konuda uyumayan gazeteci-yazarlar sistemin dışına itiliyor, yada ötekileştirilip silinmeye çalışılıyor” dedi.
Yerel basının da baskı altına alınmaya çalışıldığını ancak ikili ilişkilerle bunun boşa çıkartıldığını belirten Başkan adayı Gülez, Yerel bazda ise bu tarz sehemler; sosyal baskı malzemesi olarak kullanılmak istense de kurulmuş ikili iyi ilişkiler sayesinde başarılı olamamaktadır. Özellikle Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkez bazında ulusal basında yer bulamamakta, ötekileştirilmekte, yapılan küçük süreli haber kırıntılarında ise basitleştirme ve itibarsızlaştırma çalışmaları hızla devam ederken, Yerel bazda, ekonomik bakımdan da daha kısıtlı bütçeler ile çalışmakta olan partimiz, siz yerel basınımızın güzide temsilcileri sayesinde olabildiğince düşünce ve fikirlerimizi vatandaşlarımıza ulaştırabilmekteyiz. Bizler, sizleri; aynı siyasi partiler gibi toplumun sorunlarını en iyi bilen ve bilmesi gereken toplum temsilcileri olarak gördüğümüzden dolayı her zaman el üstünde tutmaya, onurlandırmaya, elimizden geldiğince yardımcı ve destekçi de olmaya çalışmaktayız. Sizlerin de bizlere aynı düşünceler ile yaklaştığınızı bilmenin sevincini yaşamaktayız. Bütün faaliyetlerimiz de yer aldığınız, bizleri yanlız bırakmadığınız, düşüncelerimizi vatandaşlara iletmemizde aracılık ettiğiniz için sizlere şükranlarımızı sunarak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününüzü kutlar, çalışmalarınızda başarılar dileriz” diye konuştu.