Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı Şükrü Gülez, canlı olarak Köroğlu TV ekranlarına gelen Dipnot isimli programda, Mehmet Ali Atalay'ın konuğu oldu. Program'da Atalay'ın sorularını cevaplayan Gülez, projelerinden ve seçim çalışmalarından bahsetti.
Programın ilk dakikalarında, gündemi değerlendiren Gülez, ilerleyen dakikalarda Gazeteci Mehmet Ali Atalay'ın sorularını cevapladı. Siyasetteki üslup üzerine gelen soruyu cevaplayan MHP Bolu Belediye Başkan Adayı Şükrü Gülez, Mehtap Özcan Mısırlıoğlu hakkında da konuştu. Gülez, Mehtap Hanım, kendince birikimi olan mimar olmuş birisidir. Seçilmesi durumunda belediyeyi Tanju Özcan'dan daha iyi yönetebilecek kapasitededir. Mimari bir altyapısı var, hanım olması da önemlidir. Herkesin kendine göre belli özellikleri vardır ki yapabilir, niye Tanju Özcan'dan yardım alsın. Zaten belediyecilik de kendi formasyonuna uygundur. Genç yaşta çıktı, kendince mücadele ediyor takdir etmek lazımdır. Bolu eskiden huzurun en çok yaşandığı illerden biriydi. Geçmişini de bilirim, babam amcam da milletvekili olduğu için biliyorum. İnsanları başka bir siyasi partiden olduğu için ayrıştırmadılar ötekileştirmediler. Karşıt görüşlü siyasi partilerde arkadaşlarımız, dostlarımız vardır. Bugün gelinen noktada, partisine göre insanlar birbirini kategorize ediyor. Bu da çok yanlış bir şeydir, bu da başbakanın uyguladığı agresif politikanın bir neticesidir, sonu iyi olur inşallah. Bunlar ülkemizin geleceği açısından iyi şeyler değildir. Biz Bolu'da hoşgörü iklimini tekrar yaratmak mecburiyetindeyiz, bu ülkede yaşıyorsak, başka şansımız yok, birbirimize tahammül edeceğiz, birbirimizin düşüncelerine saygı göstereceğiz.” diye konuştu.
“Bizim ifademiz mecaz bir ifadedir”
Üç hilalli bayrağı Bolu Belediyesi'nin burçlarına dikeceğiz ifadesine başkanın verdiği tepki hakkındaki soru üzerine konuşan Gülez, Bizim ifademiz mecaz bir ifadedir. Bu ifade Milliyetçi Hareket Partisi'nin temsil ettiği Türk Milliyetçi ideolojisinin bize öğrettiği insan sevgisi, hoşgörü, barış ve kardeşliğin bu belediyeye, yansıtılacağıdır. Bu duyguların belediyede hakim kılınacağıdır. Bizim ifademiz bunu temsil eder, ötekileştirme söz konusu değildir. Biz belediye başkanı olduğumuzda bütün insanları eşit göreceğiz. O partili bu partili diye bakmayacağız.” dedi.
“MHP tabanına sahiptir”
Karacasu'da CHP MHP ittifakı söylentilerine de açıklık getiren MHP Bolu Belediye Başkan Adayı Şükrü Gülez, Tanju Özcan sevdiğimiz bir kardeşimizdir. Söylemleri ile de çoğu zaman mecliste bizim duygularımıza tercüman olmuştur. Biz kendisini severiz de sayarız da. Ama seçimde herkes kendine bir yol çiziyor. Karacasu'da, MHP'nin adayını desteklediği için Bolu Merkez'de de kendi adaylarına destek ister gibi bir üslup oluştu. Bu son derece yanlış bir üsluptur. Milliyetçi Hareket Partisi tabanına sahiptir. Türk Milliyetçiliği anlayışına sahip kimseler başka partiye oy vermezler.” şeklinde konuştu.
“Muhafazakarların geleceği yer MHP'dir”
17 Aralık'ta gelişen olayların ardından milliyetçi muhafazakar tabanın MHP'ye oy vereceğini ifade eden Şükrü Gülez, 17 Aralık hadisesinden sonra, ortaya çıkan yolsuzluklar, hırsızlıklar, arsızlıklar, siyaset sahnemizi etkisi altına almıştır. Bizler sahadayız ve bu süreçte insanların reaksiyonlarını düşüncelerini, fikirlerini etüt edebiliyoruz. AKP'ye bu anlamda ciddi bir tepki vardır. Bu tepkinin kanalize olacağı yer Milliyetçi Hareket Partisidir. AKP'ye oy veren insan bir takım hassasiyetleri neticesinde, son günlerde cereyan eden olaylardan sonra fikrini değiştirip başka bir siyasi partiye oy verecekse, bunun geleceği yer Milliyetçi Hareket Partisi'dir