Kent Konseyi Başkanı Turgut Kalaycıoğlu yapılan Genişletilmiş Kent Konseyi Toplantısı'nda İzzet Baysal Şükran Günleri programının taslağının belirlendiğini söyledi. Buna göre 9 Mayıs'ta başlayacak olan program, 11 Mayıs Pazar günü bitecek ve program dâhilinde pek çok etkinlik gerçekleşecek. Kalaycıoğlu aynı zamanda 14 Mayıs Bolu yılı etkinliklerinin Seben'de yapılacağını söyleyerek Vakfın Seben'de öğrencilere Yüksekokul yanında bir de yurt hediye edeceğini ifade etti.
Her yıl Mayıs Ayı'nda yapılan ve Bolu'nun, İzzet Baysal'a minnetini ifade ettiği Şükran Günleri yaklaşıyor. Kent Konseyi Başkanı Turgut Kalaycıoğlu bu yılki etkinliklerin taslağının belirlendiğini söyledi.
Kent Konseyi çalışmalarının iki aşamada devam ettiğini kaydeden Kalaycıoğlu, Yürütme Kurulu'nun konuyla ilgili 2 aydır çalıştığını söyledi. Yapılan Genişletilmiş Kent Konseyi Toplantısında İzzet Baysal Şükran Günleri ile ilgili çalışmaların taslağının belli olduğunu söyleyen Kalacıoğlu şöyle konuştu:
ŞÜKRAN GÜNLERİ 9 MAYIS'TA BAŞLIYOR
“Bu yıl İzzet Baysal Şükran Günleri 9 Mayıs akşamı Yıldırım Bayezid Camii'ndeki mevlitle başlayacak. 10 Mayıs'ta her yıl geleneksel hale gelen Şükran Yürüyüşü ile devam edecek. Yine kuvvetlice Pazar günü yani 11 Mayıs'ta da sokak etkinlikleri olacak. İzzet Baysal Caddesi'nin her tarafı çiçeklerle bezenecek. Bolu halkı ve İzzet Baysal Vakfı yöneticileri bir araya gelecek.
Bu arada akşamları konserler ve diğer etkinlikler olacak. Öyle umuyorum ki bu yıl Şükran Günleri geçen yıla oranla daha canlı, daha etkili olacak. Toplantıya katılan tüm katılımcılar çok arzulu ve istekli görünüyorlar. İzzet Baysal Ailesi'ne şükranlarını ifade edeceklerini umuyorum. Önümüzdeki günlerde program resmen açıklanacak. 9 Mayıs akşamı başlayan ve 11 Mayıs'ta biten bir etkinlikle Bolu halkını buluşturacağız”
Vakfın Seben'de yapılan Yüksekokulun yanına 2014 Bolu yılı etkinliklerinde öğrencilere yurt da yapacağını söyleyen Kalaycıoğlu, bu yurdun temellerinin Seben'de yapılacak olan 14 Mayıs Bolu etkinliklerinde atılacağını da belirtti. Kalaycıoğlu şöyle konuştu:
YÜKSEKOKULUN YANINA BİR DE YURT YAPILACAK
“Vakfın bir diğer etkinliği de 2014 Bolu yılı ile alakalı. Bolu Belediyesi her ayın 14'ünde bir etkinlik düzenliyor. Bu yıl da 14'ünde Seben'de gerçekleşecek bu etkinlik. İzzet Baysal Vakfı geçen yıl başlamış olduğu Yüksekokuldan sonra oraya bir yurt yapma kararı aldı. O gün de inşallah 14 Mayıs 2014'te Seben etkinlikleri içerisinde temeli de atılacak”