1944 Depreminde can ve mal kaybı olmayan nadir yerlerden birisi olan Mengen'in Çubuk Köyü'nde ŞÜKÜR mevlidine başlamışlar ve bu yıl 70'inci defa kutladılar.
Mengen'de geleneksel olarak yapılan en eski mevlit olma özelliğini taşıyan Çubuk Köyü Şükür mevlidi 70'inci defa tekrarlandı. 1944 Yılında yaşadığımız deprem felaketinden itibaren ara vermeden kutlanan Şükür mevlidinde pişen yemekler hastalara da şifa niyetine dağıtılıyor. Ortalama iki bin kişiye yemek ikram edildi. Depremin ardından Çubuk Köylülerinin, gurbetçilerinin ve Milli kütüphanede olan Mürettip Ramazan Çubuk un gayretleri ile başlatılan mevlit okutma ve hayır yemeği verme geleneğine sahip çıkan köylüler el birliği ile ve heyecanla misafirlerini ağırladılar. Köy Muhtarlığı, köy derneği ve hayırseverlerin destekleri ile çevre il, ilçe ve köylerin akın ettiği Çubuk Şükür mevlidinde yemekleri köylüler yapıyor.
Vaaz ile başlayan mevlitte hocalar Ali Gülmez, Cüneyt Yıldız, Hikmet Akça,Tayfun Ese, Ali Yüce, Zekeriya Kılınç, Nurullah Yalçýnkaya, Mehmet Aksakal, Hüseyin Akkaya ve Misafir Hocalar mevlid ve Kuran-ı Kerim okudular.