Bolu Belediyesi’nin istihdamı arttırmak, iş arayan vatandaşlara iş bulmak adına yürüttüğü çalışmaların Kanuna ve Yönetmeliğe aykırı olduğunu söyleyen AK Parti İl Başkanı Güner, “Bolu’da bazı kişi veya kurumların kanun ve yönetmeliklere aykırı şekilde izinsiz olarak iş ve işçi bulmaya yönelik çalışmalar yürüttüğü belirlenmiştir. Türkiye’de iş ve işçi bulmaya aracılık etmeye, kanun ve yönetmeliklerle yetki verilen kurum Türkiye İş Kurumu’dur. İŞ-KUR’dan resmi izin alarak özel istihdam bürosu açılması halinde yönetmeliklerle belirlenen faaliyetler gerçekleşebilir. Bolu ilimizde yetkili mercilerden izin alarak faaliyet gösteren herhangi bir kişi ya da kuruluş bulunmamaktadır” dedi.

Suat Güner açıklamasının devamında İş-Kur’un sağladığı istihdam ve yaptığı yardımlar hakkında bililer verdi;

“2021’İN İLK ÜÇ AYINDA 1 705 KİŞİ İSTİHDAM EDİLMİŞTİR”

“Bolu İŞ-KUR’un yüzde 98 başarı oranı ile ülkemizde ilk sıralarda yer aldığını kaydeden Suat Güner, “İŞ-KUR ilimizde işsizliğin önlenebilmesi için istihdam faaliyetlerine kurulduğu 1946 yılından bu yana devam etmektedir. 2020 yılına ilişkin açıklanan verilere göre; 1 690 işyeri ziyaret edilmiş 6 bin 791 kişi işe yerleştirilmiştir. 2021 yılının ilk 3 ayında ise Bolu İş-Kur tarafından 1 700 işyeri ile yapılan görüşmeler neticesinde 55’i engelli olmak üzere 1 705 vatandaşımız istihdam edilmiştir” şeklinde konuştu.

“176 MİLYON 186 BİN TL ÖDEME YAPILDI”

Devletin her anlamda vatandaşın yanında olduğunu vurgulayan İl Başkanı Güner, “Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda pandemi döneminde Bolu’da 2020 yılı içerisinde işleri azalan ya da tamamen duran işyerlerine destek olmak veya çalışanların zor duruma düşmelerini engellemek üzere pasif işgücü politikaları devreye alınmış ve başvuru yapan 2 bin 600 işyerinde çalışan 16 bin kişiye 75 milyon lira kısa çalışma ödeneği, 7 bin 500 kişiye de 21 milyon lira nakdi ücret desteği ödemesi yapılmıştır. Diğer ödemelerle birlikte 2020 yılı ile 2021 yılı ilk üç ayında vatandaşlarımıza toplam 176 milyon 186 bin TL ödeme yapılmıştır. Aktif işgücü politikaları kapsamında da 3 bin kişiye kurs ve programlar düzenlenerek istihdam edilebilirlikleri artırılmıştır. 2021 yılının ilk 3 ayında kurs ve programlardan 1 500 kişinin yararlanması ile istihdam olanağı sağlanmıştır” ifadelerini kullandı.

“İŞ-KUR’DAN İZİNLİ İŞ VE İŞÇİ BULAN HİÇBİR KURUM VEYA KİŞİ YOKTUR”

“Bolu İŞ-KUR, kanunlar ve yönetmeliklerle verilen görevlerini başarılı bir şekilde sürdürürken ilimizde birtakım kişi veya kurumların kanunlara ve yönetmeliklere aykırı şekilde iş ve işçi bulmaya yönelik faaliyetler yürüttüğü belirlenmiştir” diyen Suat Güner, “Söz konusu iş ve işçi bulmaya yönelik çalışmaların yapılabilmesi için İŞ-KUR’dan resmi izin alınarak özel istihdam bürosu açılması gerekmektedir. Hiçbir izin almadan ve özel istihdam bürosu açmadan yetkisiz şekilde çalışma yapan kurumun uyarılmasının ardından İnsan Kaynakları Birimi üzerinden faaliyetlerine devam ettiği anlaşılmıştır. Bolu’da yetkili kurumumuz olan İŞ-KUR’dan izin alarak iş ve işçi bulma faaliyeti gösteren herhangi bir kişi ya da kuruluş bulunmamaktadır” diye konuştu.