Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Öğretmen Okullarının 165. Kuruluş yıldönümü sebebiyle, Bolu Anadolu Öğretmen Lisesi'nde düzenlenen programa katıldı. Programda konuşan Yılmaz, öğretmenliğin ne kadar kutsal bir görev olduğunun altını çizerek; Şu anda karşınızda belediye başkanı olarak durabiliyorsam bunu beni yetiştiren öğretmenlerime borçluyum” dedi.
Öğretmen Okullarının 165. Kuruluş yıldönümü sebebiyle, Bolu Anadolu Öğretmen Lisesi'nde bir program düzenlendi. Lisenin konferans salonunda gerçekleştirilen programa katılarak öğrencilerle bir araya gelen Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, öğretmenliğin ne kadar önemli ve kutsal bir görev olduğuna vurgu yaparak, şu şekilde konuştu:
“Burada öğretmen okullarının kuruluş yıldönümündeyim çünkü ben de bu okuldan mezun oldum. Sizin şu andaki okulunuz ise 1990 kurulmuş ama ben 1970'te mezun oldum. Altı yıllık bir öğretmen okulu olan Bolu Kız Öğretmen Okulu'ndan mezun oldum. Okulun ilk erkek öğrencilerinden birisiyim. O dönemdeki öğretmenler bizlere öyle bir ruh vermişler ki ben kendimi hala öğretmen hissediyorum. 2 yıl kadar öğretmenlik yapmış olmama, daha sonra inşaat mühendisliğini bitirip inşaat mühendisi olmama rağmen hala içimde bir öğretmenlik hissi durmaktadır. Bunu bana öğretmenlerim vermiştir ve bu sebeple öğretmenliğe olan saygım çok ama çok yüksektir. Burada da sizlerin coşkusunu görünce de gururumuz artıyor. Az önce bu kürsüde bir öğretmen adayı kardeşimiz şunu söyledi; ‘Öğretmenin görevi avukat, mimar, mühendis yetiştirmek değil insan yetiştirmektir.' İşte bütün mesela burada ve inşallah bu genç kardeşimizin bu isteğini hepiniz yerine getirirsiniz.”
“Şu an belediye başkanıysam bunu öğretmenlerime borçluyum”
Konuşmasının devamında, şahıs olarak kendisinin de gelişmesinde öğretmenlerinin büyük rol oynadığını belirten Başkan Yılmaz, şöyle devam etti:
“Her yetişmiş insanın arkasında mutlaka bir öğretmen vardır ve sadece anne-babalar ve öğretmenler yetiştirdikleri insanları kıskanmaz ve onların başarıları ile mutlu olurlar. Şahıs olarak benim de gelişmemi sağlayan sadece öğretmenlerim olmuştur. İlkokulu bitirmemi, liseyi bitirmemi ve üniversite sınavına girip üniversiteyi bitirmemi sağlayan öğretmenimdir. Hatta eğer şu anda karşınızda bir belediye başkanı olarak durabiliyorsam bunu hayatımda her zaman beni yetiştiren öğretmenlerime borçluyum. Hepinizin böyle bir öğretmen olmanızı yürekten diliyor ve saygılar sunuyorum.”