Bolu Kültür Sağlık Turizm Derneği tarafından 7 proje içinde kabul gören ‘Bolu STK'ları Gelişiyor Proje Yazma Eğitimi' ne sadece 6 kişi katılınca Proje Uzmanı Serhan Balkanal eğitime ilgi gösterilmemesine sitem etti. ‘Biz sivil toplum kuruluşlarına bir şeyler vermek istiyoruz ama onlar bir şeyler almak istiyor mu?' diye sitemini dile getiren Balkanal, eğitime katılım olmamasından ötürü üzüntü duyduğunu söyledi. Derneğin Başkan Yardımcısı Ercan Üsküp de sivil toplum kuruluşlarının çalışma şevkinde azalma gördüğünü ifade etti.

Bolu Kültür Sağlık Turizm Derneği, İçişleri Bakanlığı Dernekler Daire Başkanlığı tarafından destek gören Bolu'da STK'lar Gelişiyor” projesinin üçüncü eğitimini vermek üzere TSO'da toplandı.

EĞİTİME SADECE 6 KİŞİ KATILDI

Eğitime sadece 6 kişinin katılması ise dernek yönetimini ve proje uzmanlarını hayal kırıklığına uğrattı. Sunum için kürsü alan Proje Uzmanı Serhan Balkanal salonun boş olması karşısındaki şaşkınlığını Biz sivil toplum kuruluşlarına bir şeyler vermek istiyoruz ama onlar anlaşılan bir şeyler almak istemiyorlar” sözleriyle dile getirdi. Eğitime büyük emekler vererek hazırlandıklarını belirten Balkanal, salon doluymuş gibi sunumlarını yapacaklarını ifade etti.

“HEYECANIMIZI KAYBETMEYECEĞİZ”

Köroğlu Haber'e konuşan derneğin Başkan Yardımcısı Ercan Üsküp de aynı hayal kırıklığını kendisinin de yaşadığını belirtti. Üsküp, Bolu Kültür sağlık Turizm Derneği olarak Projeler Dairesi Başkanlığı'na proje sunduk. Bizimle birlikte Bolu'dan 7 proje sunuldu. Bu projeler içinde bir tek bizim derneğimizin verdiği ‘Bolu'da Sivil Toplum Kuruluşları Gelişiyor' isimli projemiz kabul gördü. Biz bu projemizle ilgili TSO'nun desteği ile toplantı salonunda eğitimlerimize başladık. Proje yazılımı da eğitimimizin bir parçası. Çok güzel ve faydalı bir eğitim. Ama biz sivil toplum kuruluşlarına bir şeyler vermek istiyoruz ama acaba onlar bir şeyler almak istiyor mu? Bu konuda herhalde biraz şevkte azalma var gibi. Biz yine de heyecanımızı kaybetmeden eğitimi tamamlamayı düşünüyoruz. Bu eğitimler 12 Aralık'a kadar devam edecek. STK'ların katılımıyla 12 Aralık'ta küçük bir fuar düşünüyoruz. Bu fuarla beraber eğitimler de son bulmuş olacak”

EĞİTİMLER TSO'DA DEVAM EDECEK

Bolu Kültür Sağlık Turizm Derneği tarafından projenin eğitimleri 8 bölüm haline veriliyor. Üçüncü eğitim olan Proje Yazma ve Yürütme Eğitimi ise iki bölümden oluşuyor. Konuya ilişkin verilecek olan ikinci eğitim 5 Kasım tarihinde TSO'da yapılacak. Ardından Merkezi ve Yerel Yönetim ile Diyalog Kurabilmeye Yönelik Yuvarlak Masa Toplantısı 12 Kasım 2014, Sosyal Medya Kullanımı ve İletişim Eğitimi 19 Kasım 2014, Gençlere Yönelik Sivil Toplum ve Gönüllülük Eğitimi 25 Kasım 2014 ve STK'ları Tanıtmaya ve Özendirmeye Yönelik Fuar 17 Kasım 2014 tarihinde olacak.