Bolu Orman Bölge Müdürlüğünce yapılan program dâhilinde Seben Orman İşletme Müdürlüğü Taşlıyayla Orman İşletme Şefliğinde standardizasyon tatbikatı gerçekleştirildi.
Bölge Müdür Yardımcısı Şaban Bıyıklı Başkanlığında yapılan tatbikata İşletme Pazarlama Şube Müdürü, Seben Orman İşletme Müdürü, Seben ve Kıbrıscık Orman İşletme Müdürlüğünde görevli Orman İşletme Şefleri, Muhafaza Memurları ve üretim işlerinde çalışan İşçiler katıldı.
Taşlıyayla Orman İşletme Şefliği 2014 yılı erken üretim bölmesinde başlanarak gerçekleştirilen tatbikata Taşlıyayla Orman Deposunda yapılan eğitimle devam edildi. Bir ürün üzerinde kalite ve belli ölçülerde anlayış birliğinin oluşmasını sağlayan standardizasyon çalışmaları eğitiminde yüksek gelir elde edilecek şekilde ürün değerlendirmesi konusuna vurgu yapılarak en yüksek kalite ve miktarda endüstriyel odun elde edilecek şekilde ölçülerek boylanması, işaretlenmesi ve işaretlenen yerlerden boylara bölünmesi, kağıtlık oranlarının düşürülerek tomruk ve özellikle sınıflı tomruk üretiminin artırılması ile üretim giderlerinin azaltılması konuları üzerinde önemle durularak bilgilendirmeler yapıldı.