Vali Ahmet Zahteroğulları, Bolu'nun spor turizmindeki yerinin Türkiye'de önemli bir yerde olduğunu ama gerek doğası gerekse tesisleşme ile çok daha ileri boyutlara gelerek, Türkiye'nin ve dünyanın önde gelen takımlarını ağırlayacak bir konumda olabileceğini söyledi.
Orman içindeki yerleşkesi ve yüksek rakıma sahip olan Bolu, bol oksijenli temiz havası ve doğa güzellikleri ile sağlık turizmi, doğa turizmi ve termal turizmi yanı sıra spor turizminde de adından söz ettirerek Türkiye'nin en gözde spor turizm merkezleri arasına girme yolunda ilerlemeye devam ediyor.
Son yıllarda spor turizmi anlamında büyük bir ilerleme kaydederek yerli ve yabancı birçok spor kulüplerinin tercihi haline gelen Bolu, sporun bir çok dalında çok sayıda takım ve sporcuya ev sahipliği yapıyor.
“BOLU'DA BÜTÜN SPOR BRANŞLARI YAPILABİLİR”
Bolu'da yapılan spor turizmi konusunda açıklamalarda bulunan Vali Ahmet Zahteroğulları, Topraklarının % 65'i orman olan Bolu, coğrafik olarak, dağ sporları, doğa sporları, yamaç paraşütü, profesyonel takımların kamp merkezi, gençlik kampları merkezi ile kış ve yaz sporları için ideal bir ortama sahip. Bolu'da sporun hemen hemen bütün branşlarını yapmak mümkündür” ifadelerine yer verdi.
2013-2014” futbol sezonunun sona ermesiyle birlikte kamp sezonu açılan Süper Ligde, PTT 1. Lig ve diğer liglerde yer alan çok sayıda futbol takımının Bolu'da bulunan otellerde konaklamaya devam ettiklerini belirten Vali Zahteroğulları, 2014 yılında şu ana kadar Bolu'da kamp yapan takımlar arasında Süper Lig'den Mersin İdman Yurdu, Balıkesirspor, ve Gençlerbirliği'nin yanı sıra PTT 1. Lig ve diğer liglerden de bir çok takım yer alıyor” dedi.
“KAMP YAPAN YABANCI TAKIM SAYISINI ARTIRMALIYIZ”
Bolu'ya kamp yapmak için sadece yerli takımların değil yabancı takımlarında geldiğini belirten Vali Zahteroğulları, Bolu'da Azerbaycan, Suudi Arabistan ve İran'dan gelen takımlar da kamp yapıyor. Avrupa ülkelerinden 17-21 yaş arası sporcuların yer aldığı Avrupa Yıldızları takımı da ilimize gelerek 10 günlük bir kamp yaptılar. Bolu'da spor turizmi anlamında yapılan yatırımlarla kamp yapmak için ilimizi tercih eden yabancı takım ve sporcuların artması sağlanacaktır” şeklinde konuştu.
“BASKETBOL, OKÇULUK VE GÜREŞ TAKIMLARI DA BOLU'YA GELİYOR”
Sadece futbol takımlarının değil basketbol takımlarının ve Okçuluk kulübünün de Bolu'ya gelerek kamp yaptığının altını çizen Vali Zahteroğulları, İlimize bugüne kadar 20'ye yakın spor kulübü gelerek kamp yaptılar ve bundan sonra da 30 spor takımı daha otellerimizde yerlerini ayırttılar. Bunun büyük oranının futbol takımı olmasının yanı sıra basketbol takımları ve okçuluk kulüpleri de gelerek kamp yapıyorlar. Şu anda gelen kulüpler dışında bir çok yerli ve yabancı kulüp İlimizdeki mevcut otellere irtibata geçip rezervasyon yaptırdılar ve önümüzdeki günlerde gelecekler. Diğer taraftan ülkemizin ilk Güreş Kamp Eğitim Merkezlerinden biri de ilimizde olup burada yaptığı antrenman ve Aladağ'da depoladığı güçle Dünya Şampiyonlarını ülkemize kazandırdık. Yapacağımız yatırım ve yeni tesislerle Bolu'nun spor turizminde daha çok atağa kalkmasını sağlayarak İlimizin gelişmesi konusunda önemli adımlar atılmış olacak” dedi.
Bolu'nun yılın her ayında spor turizmi yapmaya elverişli olduğunun altını çizen Vali Zahteroğulları, Bolu'da sadece yaz sporları değil aynı zamanda kış sporları da yapılabilmektedir. Kış turizmi olarak Kartalkaya ve Gerede Arkut Dağı'nda kayak yapılmakta. Bu alanlarda bulunan otellerimizin tamamı ka