7-15 yaş arası çocukların yer aldığı Tenis Cumhuriyet Kupası ödül töreni bugün yapıldı. Karaçayır Kapalı Tenis Kortlarında yapılan törene Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'da katıldı.

Ödül töreni öncesinde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz çocukların sağlıklı bireyler olarak yetişmesinde en büyük etkenin spor olduğuna dikkat çekti. Başkan Yılmaz, spora gönül veren gençleri tebrik ederken, destek veren ailelerine teşekkür etti.

“Çocuklarımız bizim geleceğimiz” diyen Başkan Yılmaz; Biz şehirleri imar edebiliriz. Ama maalesef şehrin için yaşayan insanlarımız hali iyi değil. Gençlerimiz elinde bilgisayar gece gündüz ne yaparlar bilemiyorum. Uyuşturucu ise ortaokul ve lise seviyesinde çocuklarda başladı. Buradan tek bir kurtuluşumuz var. Oda şehrin içinde yaşayan insanların imarı. Oda spordan geçiyor. Bu çocuklar 2-3 saatini burada spor yaparak geçirse onları bilgisayardan kurtarmış ve sağlıklı bir şekilde yetişmesini sağlarız. Çocuklarımız sporu seviyorsa ailelerimizde buna destek veriyorsa bize düşen görevde spor yapmak için alt yapıyı hazırlamaktır. Çocuklarımıza daha iyi spor yapabilmeleri için daha iyisini yapmanın sözünü veriyorum.” dedi.

Karaçayır bölgesinin gelecekte olimpik spor alanı olacağını ifade eden Başkan Yılmaz şunları söyledi; Bolu ilçeleri ile beraber sportif bir alana dönüşecek. Bu konuda sporu sevenlerin bizi yönlendirmesi gerekiyor. Sadece Aladağlar'da 4 adet golf sahası ile 30 tane yeni futbol sahasının yerini tespit ettiğimizi söyleyebilirim. Ayrıca Kartalkaya'da 8, Abant'ta da 4 adet futbol sahasının yeri belirlenmiş durumda. Türkiye ve Dünya'da olimpik sporların her branşının yapılacağı alan planlanmış olarak tek Bolu'da var. El ele verirsek bu çalışmayı neticeye doğru götürebileceğiz. Bu konuda çok yol kat ettiğimizi bilmenizi isterim.“

Konuşmalarında ardından dereceye giren sporcuların ödülleri verildi. Ödül törenin ardından sporcular ve aileleri törene katılan protokol ile hatıra fotoğrafı çektirdi.