Hayat boyu Öğrenme Programı projeleri kapsamında, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdürlüğü personeli ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi görevlisi gençler Dağkent Zihinsel Engelliler Okulunu ziyaret ederek okul ve çalışmaları hakkında bilgi aldı. Okulda eğitim gören ve tenis sporu ile uğraşan öğrencilerle tenis oynayarak güzel zaman geçirildi. Program sonunda tenis sporu ile uğraşan engelli gençlere küçük birer hediye takdim edildi.
Yapılan organizasyon hakkında bilgiler veren Spor Kulübü Başkanı Hikmet Manas kulübün 2008 yılında kurulduğunu anımsatarak, çıtayı sürekli yükselmeye çalıştıklarını söyledi. Manas şunları söyledi: Etkinliğimiz 2008 yılında rehabilitasyon merkezimizde bir spor kulübü kurduk. Çocuklarımıza yönelik spor yaptırıyoruz. Atletizm, masa tenisi, bowling, bocce dallarında spor yapıyorlar ve bu alanda da yapmış oldukları bir takım dereceler var. Bunların kaybolmaması, çıtayı biraz daha yukarı çekmek için çocuklarımızın sürekli çalışmasını sağlıyoruz. Bugünde hem yılsonu etkinliği dolayısı ile hem de valilik il etüt projeler topluluğunun ve Gençlik Evi'nden gelen misafirlerimiz hem çocuklarımızı ziyaret ettiler, hem de AB projelerinden olan bir projenin Avrupa'da projenin tanıtımı ile ilgili bir çekim yaptılar. Çocuklarımızla kaynaştılar, birlikte oynadılar ve çocuklarımızı mutlu etmeye çalıştılar.
Bu etkinlikler çocuklarımızın üzerinde çok etkili oluyor. Bu etkinliklerde çocuklarımızın kazandıklarında mutlulukları anlatılmaz. Onlar için çok büyük bir doping oluyor. aynı zamanda boş zamanlarını değerlendiriyorlar, rehabilite oluyorlar ve enerjilerini burada tüketiyorlar. O bakımdan çocuklarımıza çok büyük katkısı var.