Yerel seçimlere yaklaşıldığı şu haftalarda, kamuoyunda adayı merak edilen saadet kanadında, Gerede belediye başkan adayının belirlendiği ortaya çıktı.
Saadet Partisi'nden Gerede Belediye Başkan adaylığı kesinleşen Hamdi Konuk, Mevlit Kandili günü çalışmalarına başladı. Yerel seçimlere yaklaşıldığı şu haftalarda, kamuoyunda adayı merak edilen saadet kanadında, Gerede belediye başkan adayının belli olduğu öğrenildi.
Saadet Partisi'nden birden fazla ismin adaylık sürecinde konuşulduğu partide oluşan polemiklere de son nokta konulmuş oldu. Gelirdi-gelmezdi” söylemleri eşliğinde bolca konuşulan ve bir o kadar da merak edilen Hamdi Konuk'un SP'den belediye başkan adayı olduğu açıklandı.
Pazar günü (dün) gazetemizi ziyaret eden saadet heyeti, belediye başkan adayını tanıtarak Hamdi Konuk'la Gerede'nin geleceğine yön vereceklerine işaret ettiler. SP Gerede İlçe Başkanı Kemal Akın, Ömer Faruk'a verdiği bilgilerde, hemşerimiz Hamdi Konuk'un, yönetim kurulunun oy birliği ve genel merkezin de onayıyla adaylığının netleştiğini dile getirdi.
Önümüzdeki hafta önemli katılımların da olacağı bir aday tanıtım toplantısı düzenleyeceklerini dile getiren Kemal Akın, adayları Hamdi Konuk'a; Ankara il başkanı tarafından Sincan ya da Gerede adaylığı teklif edildiğini belirterek, hemşerimizin tercih hakkını ilçemizden yana kullandığına vurgu yaptı.
Akın, şöyle devam etti; Bu tercih bizi memnun etti. Teşkilatımızca da, partimizce de Hamdi bey üzerinde karar kılındı. Üzerinde konuşulan epey ismi vardı bunlardan bir kısmı affını isterken, bir kısmını da biz tercih etmedik. İnşallah Hamdi beyle beraber çalışarak, belediyeyi alacak ve Gerede için çalışacağız.”