Boluspor Başkanı Savaş Abak, Bolu Gazeteciler Cemiyeti'nin Bayram Gazetesi'ne çarpıcı açıklamalar yaptı. Abak, Ben kulübü alırken kimse bir şey demedi. Bu kadar borcun altına girerek geçen sene takımı düşürmedik ve kulübün piyasaya borcunu bırakmadık. Kulübe 5 milyon TL para verdim” dedi.

İŞTE SAVAŞ ABAK'IN O AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI…

“KİMSE BOŞ SÖZLERLE ORTALIKTA KONUŞMASIN”

“Ben kimsenin adamı olmadım, olmam. Ne eski başkanların ne de bazı işadamlarının adamı veya emrinde olurum. Benim doğrularım var. Ben bu yola genç arkadaşlarımla birlikte çıktım. Görevi devralırken, kimse sesini çıkartmadı. Arkadaşlarımla büyük bir yükün altına girerek göreve başladık. Kimsenin güdümüne girmem. En büyük hatam herkesi kendimiz gibi görüp fazla değer vermek oldu. Hani bir laf vardır ya ‘Soytarıya çok değer verirsen kendini kral zanneder' diye, işte biz o hataya düştük. Kimse şimdi boş sözlerle ortalıkta konuşmasın.

“BOLUSPOR'UN PİYASAYA BORCU YOK”

Göreve geldiğimiz kongrede söylenen borç rakamı 5 milyon 8 yüz bin TL'ydi. 2013 – 2014 sezonunu 7 milyon 900 bin TL borç ile bitirdik. O zaman yönetim olarak cebimizden tam 1 milyon TL bağış yaptık. Bizim dönemizle alakalı hiçbir borç yok. Geçmişten gelen vergi borçları var. Onları da yapılandırdık ve ödüyoruz. Boluspor'un şu anda piyasaya borcu yok. Kimse bunları konuşmuyor.

“KULÜBE 5 MİLYON TL PARA VERDİM”

Şu ana kadar Boluspor'a cebimden 5 Milyon TL verdim. Size sadece bir örnek vermek istiyorum. Bugün Spor Toto'dan 170 bin TL para gelecekti. Bayramdan sonra yatıracaklarını ifade ettiler. O parayla hocamızın, bazı futbolcuların ve kulüp personelinin paraları yatırılacaktı. Yatmayınca mecbur yine biz cebimizden vermek zorunda kaldık. Bunları kimse bilmiyor. Ben burada kimseyi kötülemek istemiyorum. Her gelen başkan, yönetim, bu kulüp için bir şeyler yapmıştır. Hiçbir şey yapmasa bile zamanını harcamıştır. ‘Geçmiş başkanlar öyle yaptı, böyle yaptı' deme lüksümüz yok. Bizim bundan sonraki amacımız Boluspor'a kalıcı gelirler sağlayabilmek. Dışarıdan insanlar Boluspor Kulübü'nde ‘o var', ‘bu var' zannediyor. Şuan Boluspor Kulübü'ne giren yumurtanın bile sayısı belli. Bu kulübün aylık 250 Bin TL sabit geliri olursa ayaklarının üzerinde durur.

“BU İŞLER KOLAY DEĞİL”

Bazen üzülüyorsun, bazen seviniyorsun. Maçın oynanacağı sabah çok kez Tokad-i Hayrettin Türbesi'ne giderek sabah namazını kılıp dua ettim. Bu tarafı biraz fazla açtık ama öbür tarafı sağlamlaştırmış olduk. Yönetim ve ben rahat bir yapıya sahip olsak yorulmazdık. Ama kimseyi mağdur etmemek için yaptığımız işi en doğru şekilde yapabilmek için sürekli sıkıntı ve stres altında yaşadık. Bu işler gerçekten kolay değil.

“ALLAH HEPSİNDEN RAZI OLSUN”

“Ben hiç kimseden reklam konusunda geri dönmedim. Özellikle küçük esnaf bizi geri çevirmedi. 2 Milyon TL'ye yakın reklam topladık. Bu verilen rakamlar, küçük esnaf için çok büyük paralar. Telefoncu Ali çıkarttı 5 Bin TL verdi. Egsozcu İsmail diye bir esnafımız var. Yanına reklam almak için gitmedik. Her sene Boluspor'a reklam veriyormuş gidip çayını içtik. Teşekküre gittik. Ama çıkardı 2 bin TL verdi. Allah hepsinden razı olsun. Biz şu ana kadar kime gittiysek eli boş dönmedik.”

“HOCAMIZIN İSTEDİĞİ BAZI İSİMLERİ ALAMADIK”

“Bu sezon gerçekleşen transferlerin yüzde 70'ini hoca yaptı. Biz o dönemde Torku Konyaspor'dan Kibong, Ali Dere, İshak, Borek ve Thorvaldsson konusunda anlaşmıştık. İki transfer gerçekleşmedi. Biz bu duruma üzülmedik, hatta iyi de oldu. Yabancılardan biri gelseydi Reko'yu transfer edemeyecektik. Gürcü oyuncuyu önce Bursaspor istedi, onlarla anlaşamadı Şenol Güneş bizim hocaya tavsiye etti. Bizde harekete geçip Boluspor'a transfer ettik. Hocamızın istediği bazı isimleri alamadık. Maddi imkanlar el vermedi. Ben de isterdim bir 10 numara ve stoper transferi. Ama dediğim gibi ödeyemeyeceğimiz borcun altına girmedik.”

“BAŞKAN YILMAZ'IN O SÖZÜNDEN SONRA CESARETLENDİM”

“Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz geçen seneki Manisaspor maçından sonra beni aradı, ‘Sen canını sıkma, kimse yanında olmasa bile ben senin arkandayım' dedi. Ben bu sözden sonra cesaretlendim. Bana bu tarz cümlelerle gelenlere ben 10 adım giderim. Giden Vali İbrahim Özçimen'de bana, ‘Oğlum sağ olasın, beni büyük bir yükten kurtardın' dedi. Mevcut Valimiz Ahmet Zahteroğulları'nın her zaman desteğini yanımızda hissediyoruz. Siyasilerde Boluspor'un durumun farkında. Bizi desteklemeleri zor günlerimizde yanımızda olmaları gerçekten çok önemli”

“BOLUSPOR HEPİMİZİN SAHİP ÇIKALIM”

“Boluspor hepimizin takımı. Adana Demirspor ve Samsunspor maçlarında takım kötü oynamadı. Hak etmediğimiz yenilgiler aldık. Bu takımın yaş ortalaması çok genç. Oynanan futbolu herkes görüyor. Yapılan birkaç eksik transfer dışında hiçbir sorun yok. Hocamız gerçekten karakter olarak iyi ve kaliteli bir teknik adam. Bu takıma hep birlikte destek olalım biz elimizden gelini yapıyoruz. Takımımıza sahip çıkalım”