Siyaset Akademisi programı için Bolu'ya gelen AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti. Soylu, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın başarılı çalışmalarını hem yakından takip ettiklerini, hem de bu çalışmaları Bolu'ya uğrayanlardan dinleyerek iftihar ettiklerini söyledi.
Ak Parti Genel Merkez AR-GE Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Ak Parti Bolu İl Başkanlığı tarafından koordine edilen ‘Siyaset Akademisi' açılışını yapmak ve ilk dersi vermek için ilimize gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ı makamında ziyaret etti.
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'ya Bolu ve Bolu Belediyesi'nin çalışmaları hakkında bilgiler veren Başkan Alaaddin Yılmaz, Bolumuz Ankara - İstanbul arasında ve yaklaşık 2 - 2,5 saatlik bir otomobil yolculuğu ile Türkiye nüfusunun üçte birine ulaşabilecek bir konumda. Allah Bolumuzun coğrafyasını çok özel yaratmış. Bolumuz, 140 kadar göle sahip olan ve yüzölçümünün yaklaşık %62'si ormanlarla kaplı çok güzel bir coğrafyaya sahip. Bir tek denizimiz yoktu ama onu da Abant'ın yedi katı büyüklüğünde olan Seben Gölü'nü yaparak karşıladık diyebilirim. Göreve geldiğimizde şehrimizin içerisi bu coğrafyaya uygun değildi. Bizde Bolumuzun bu harika coğrafyasına şehrimizi uydurmak için şehirde büyük bir değişim ve dönüşümü sağlamaya çalışıyoruz. Sizler nasıl ülkemizdeki değişim ve dönüşümü sağlıyorsanız, bizde gücümüz yettiğince ve sizlerden aldığımız güç ile Bolu'da aynı değişimi sağlamak için çalışıyoruz. Bu konuda da fazlasıyla yol kat ettiğimizi söyleyebilirim. Zaten Bolumuz Türkiye'de yaşanabilir kentler arasında en iyi kentlerden bir tanesi ve biz Bolumuzun dünyada yaşanabilir kentler arasında en iyi kentlerden bir tanesi olmasını istiyor ve bunun için çalışıyoruz. Bunu da sizlerin desteği ile sağlayacağımızı düşünüyorum. Sizlerin hem maddi hem de manevi desteğine her zaman ihtiyacımız var. Bu konuda her zaman yanımızda olduğunuz ve bugün bizleri ziyaret ettiğiniz için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum” dedi.
Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz'ın konuşmasını dikkatle dinleyen AKP Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, Öncelikle hem Bolu'ya gelmekten hem de çok değerli Belediye Başkanımızı ziyaret etmekten büyük bir mutluluk duyduğumu ifade etmek istiyorum. Bolu Türkiye'de hemen hemen birçok insanın nefes alıp verdiği, hepimize ev sahipliği yapan ve hepimizde bir lokması olan bir kenttir. Konukseverliği ile çok önemli hatıralarımızı yaşadığımız bir kenttir. Bolu aynı zamanda Türkiye'nin oksijen deposudur ve Türkiye'nin yeşilliklerle donatılmış en güzel yeridir. Diğer taraftan da ürettikleri ve yaptıklarıyla Bolu Türkiye'nin lezzetidir. İnsanlarımızın ağız tadından gönül güzelliğine kadar her tarafına lezzet katan en önemli vilayetimiz Bolu'dur. Bolu, insanın üzerindeki bütün ağırlığını çekip alan ve insanı kendisi ile buluşturan bir kenttir. Bende bugün burada olmaktan çok büyük mutluluk duyuyorum. Belediye başkanımızın çok başarılı çalışmalarını hem takip ediyoruz hem de bu başarılı çalışmalardan ortaya çıkan anlayışı her uğrayandan duyup bundan iftihar ediyoruz. Ak Partimizin hükümeti döneminde de Bolu'ya çok büyük yatırımları olmuştur. Bir kere hızlı yatırımın nasıl yapılabileceğini ve Türkiye'nin tıkanmış projelerinin nasıl aşılacağını Bolu Dağı Tüneli ile Türkiye bir kez daha görmüştür. Yani bir 20. Yüzyıl Türkiye'si vardır bir de 21. Yüzyıl Türkiye'si vardır. 21. Yüzyıl ve 20. Yüzyıl Türkiye'sinden belki de milyonlarca fotoğraf karesini yan yana getirip bir kıyas yapma şansına da sahibiz. Bu açıdan Bolu'da Bolulularla, hem 2023 hem de inşallah 2071 hedeflerine çok anlamlı bir şekilde yürüyeceğimiz kanaatindeyim. Hep birlikte çok çalışıp, mücadele edeceğiz ve devleti milletin ayağına bir hizmetkar olarak getireceğiz. Belediye