Milli Eğitim Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı arasında 06.01.2009 tarihinde imzalanan Öğrencilerde Sosyal Güvenlik Bilincini Oluşturmaya ve Geliştirmeye Yönelik İşbirliği Protokolü” kapsamında Bolu Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından bilgilendirici faaliyetler düzenlenmektedir.

Sosyal Güvenlik il Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ve koordinesi ile yapılan toplantılardan ilki 13.02.2015 tarihinde İlimiz Koç İlkokulunda yapılmış olup, 4. Sınıf öğrencilerine Güven ile Sağlıklı Yaşam Diyabet ve Obezite” konulu eğitici seminer verilmiştir. Koç ilkokulu Müdürü Sayın Bülent Sarıyıldız ve Müdür Yardımcısı Filiz Çetinkaya tarafından karşılanan ve okul toplantı ve seminer salonunda yapılan seminere 72 4. Sınıf öğrencisi katılmıştır. Seminerde öğrencilere Sosyal Güvenlik Eğitim Serisi 3 kapsamında Güven ile Sağlıklı Yaşam Diyabet ve Obezite isimli kamu spotu çizgi film izlettirilmiş olup, Sosyal Güvenlik il Müdür Yardımcısı İrfan İşgören Sosyal Güvenlik Mevzuatı ile ilgili bilgiler vermiştir. Soru cevap şeklinde ve sohbet ortamında gerçekleşen seminerde küçük öğrencilerin sordukları sorular eğitim ve seminerlerin yarar ve faydalarını ortaya koymaktadır.

İl Müdür Yardımcısı İrfan İşgören Milli Eğitim Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı” tarafından imzalanan protokol gereği il Milli Eğitim Müdürlüğümüzün de katkıları ile ilimizde bulunan 50. Yıl İzzet Baysal İlkokulu, Mehmet Akif Ersoy İlkokulu ve Köroğlu İlkokulunda ki 4. Sınıf öğrencilerine de bu eğitim seminerinin verileceğini duyurdu. Ayrıca İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Mimar İzzet Baysal Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Bolu Sosyal Bilimler Lisesi ve Bolu Anadolu İmam Hatip Lisesinde de eğitim semineri verileceğini duyurdu. Seminer sonunda öğrencilerimize Sosyal Güvenlik il Müdürlüğü tarafından Mevzuat Bilgilendirme kitapçıkları dağıtılmıştır. Haber Merkezi