Bolu'da sağlık hizmetlerinin Kamu Hastaneler Birliği adı altında tek çatıda birleşmesinin ardından ilk göze çarpan fark muayene ücretlerindeki inanılmaz artış oldu.

Bolu'da Valilik ile Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) arasında imzalanan protokolün ardından bütün hastaneler T.C. Kamu Hastaneler Birliği adı altında birleşti. AİBÜ Tıp Fakültesi'nin Kamu Hastaneler Birliği ile birleşmesini öngören protokol Bolu Valiliği ile AİBÜ Rektörlüğü arasında geçtiğimiz ay imzalanmıştı. Protokol, 1 Ağustos 2014 itibariyle yürürlüğe girdi. Bu anlaşmanın ardından AİBÜ Tıp Fakültesi'nin ismi resmen T.C. Kamu Hastaneleri Birliği Abant İzzet Baysal Üniversitesi İzzet Baysal Eğitim ve Araştırma Hastanesi oldu.

Yapılan değişiklik sonrası ilk göze çarpan fark, muayene ücretlerinde ki inanılmaz artış oldu. Daha önce sosyal güvencesi olmayan 65 yaş üstü vatandaşlar 24 TL muayene ücreti karşılığında muayene, tahlil ve röntgen gibi hizmetlerden aynı bedel içinde yararlanabilirken yeni düzenleme ile her yapılan işlem için ayrı ücret ödemek zorunda. Yeni düzenleme ile sosyal güvencesi olmayan 65 yaş üstü bir vatandaş muayene olmak için ilk olarak 45 TL para ödüyor. Vatandaşın sağlık giderleri ödenen muayene ücreti ile sona ermiyor. Doktor tarafından yapılan muayene sonrası istenilen tahliller içinde vatandaş en az 40 TL daha para ödemek durumunda. Hükümetin sağlıkta iyileştirme politikalarında gelinen noktayı terinse çeviren bu ücret ve uygulamaların ne şekilde yeniden düzenleneceği merak ediliyor.