Bolu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri; TUBİTAK'ın Bilim projesi kapsamında düzenlediği ‘Bolu'da Değerlerimiz Köroğlu' adlı araştırma projesi için Dörtdivan Sayık Köyüne geldiler.

Türkiye genelinde ‘TUBİTAK Bilim projesi' kapsamında Bolu'da değerlerimiz Köroğlu adlı araştırma projesi için yarışacak olan Bolu Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri Dörtdivan'a gelerek Halk kahramanımız Köroğlu hakkında bilgi topladılar. Öğrenciler ilk olarak Köroğlu meydanında Köroğlu Heykelinde fotoğraf çektirdiler. İlçe Milli Eğitim müdürümüz Erdal Bal önderliğinde öğrenciler, araştırma konusu olarak Aşağı Sayık Muhtarı Durmuş Ali Altınay ile Halk Kahramanımız Köroğlu hakkında bilgi aldılar.

Daha sonrasında Yukarı Sayık Köyü'ne geçerek Köroğlu'nun evini, topuzunu ve atının suladığı taş oluğu gezdiler ve fotoğrafladılar. Burada Yukarı Sayık Muhtarı H.İbrahim Yalçın tarafından karşılanan öğrenciler Köroğlu evini, tarihi topuz ve taş oluğu hakkında muhtarımız öğrencileri bilgilendirildi. Günün anısına Köroğlu evinin önünde hatıra fotoğrafı çektirerek Dörtdivan'dan ayrıldılar. Haber Merkezi