Doğuştan görme engelli İsmail Çınarlı, görme engelliler için oluşturulan şeritlerin üzerlerinin kapatılmamasını isteyerek, araçlarını kaldırım üzerlerine kadar çeken sürücüleri hassas olmaya çağırdı.

Elinde bastonu ve görme engelliler için özel olarak oluşturulmuş şeritler sayesinde yolda ilerleyen Çınarlı, görme engelliler için oluşturulmuş sarı şeritlerin kapatılmamasını istedi. Yaşamlarına olumlu katkı sağlayan bu şeritler sayesinde daha rahat yol alabildiğini ifade eden Çınarlı'nın, ayrıca vatandaşlardan bir de isteği oldu. Pek çok insanın umursamadan üzerine bastığı sarı şeritlere vatandaşların eşya koymamalarını isteyen Çınarlı, kendileri için oluşturulan bu şeritlerin yaşamlarını bir hayli kolaylaştırdığına vurgu yaptı.

Görme özürlü vatandaşlar için yapılan sarı renkli özel yürüyüş yollarının üzerini kendilerine özel gibi park yapan sürücüler nedeniyle yürümekte zorlandığını anlatan İsmail Çınarlı, Canım yana-yana bıktım, arabalara bacağımı çarpıyorum. Gerede'nin idarecilerinden, belediye başkanından, trafikçilerinden bu konuya bir çözüm bularak, yolumuzu kapatan sürücüleri cezalandırmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

54 yaşındaki Çınarlı, doğuştan görme engelli olduğunu anlatırken; Kaldırımlarda yürürken bacaklarıma vurarak canımı yakan araçlardan, yolda rahat yürümemi engelleyen esnaftan da şikâyetçiyim; kaldırıma eşya koyuyorlar. Manavın kasası, bakkalların ekmek kutuları, tüpçünün tüpü, nerde ne varsa bu tarz bizler için engel teşkil eden teşhir ürünlerinin belediye tarafından kaldırılmasını istiyorum,” dedi. Yenimahalle'de oturduğunu söyleyen Bahçedereli İsmail Çınarlı, araç-gereç engel teşkil etmese yolda değneksiz gezebileceğini belirterek, sırrını ise şu sözlerle tarif ediyor; Yüzüne çarpan olacağı zaman yüzüne yakın olanı bilirsin ama ayağına yakını bilemezsin.”

Evinde ışık kullanmadan yaşamını sürdürdüğünü belirten görme özürlü Çınarlı; Köyümde değnek kullanmam. Ankara'ya, İstanbul'a gideyim nereye geldiğimi, nerede olduğumu devamlı gidip geldiğim için bilirim,” diye konuştu. Çınarlı, pek çok konuda hassas olduğunu duyduğu yeni başkan Mustafa Allar'dan, kaldırımlara çekilen araçlar ve teşhir ürünleri konusunda yardım çağrısında bulunarak; Başkanım, kendinizi benim yerime koyun ve samimi olduğunuzu düşündüğüm ilginizi bizler için de gösterin,” isteğini dile getirdi.