Boluspor'umuz geçen haftayı bay geçirek hazırlandığı G.S. Büyükşehir Belediye maçına 4.2.3.1 formatında çıkarken, rakibimiz ise 4.3.3 olarak maça başladı. Besim hocanın geldiğinden beri takımımızın oyun anlayışı ve oyun kalitesi yükselmiş diyebiliriz. Takımımız ne olursa olsun topun daha çok bizde kalması gibi, hatlar arsındaki uyum ve oyuncuların konsantrasyonu daha yüksek daha kendilerine güvenleri yüksek diyebiliriz. Bu olduğumuz konum itibariyle çok olumlu.
Maçın ilk dakikalarında Emre'yle kaçırdığımız pozisyonda golü bulsak çok rahat bir maç oynayabilirdik. Rakip 10 kişi kalmasıyla ikinci yarı hocamızın ne yapar diye beklerken, Hakan'ın hücuma daha fazla çıkışlarını gördük. Bizce hocamız biraz daha rakip alanda rakibi sıkıştırabilirdi. Ama bu ligde hiç görmediğimiz bir Antep takımı gördük ki her pozisyonda yatan, her pozisyonda oyunu ve seyirciyi geren sağlıkçılar girmeden ayağa kalkan bir Antep takımı vardı. Bu da oyunu hızlandırmaya çalışan takımımızı durdurdu diyebiliriz.
Besim hoca artık iyice kendi alanına yaslanan Antep'i, biraz daha kenara inerek açmak için İsmail'i oyuna aldı. Daha sonra yorulan Mustafa'nın yerine Çağrı'yı alarak daha dikine oynayan Çağrı'yı, daha sonra da İskender'i alarak çift forvete dönerek iki net pozisyonu Emrah ve İskender'le kaçırdık. Ama hoca hücum olarak bölüm-bölüm oyuna müdahale etse de eksik rakibi beklentilerimizi karşılayacak şekilde zorlayamadık.
Özellikle orta sahadan 2. yarı orta sahamız çok statik kaldı. Kenarlara indiğimiz pozisyonlarda Emrah'ın yanına sürpriz oyuncu sokamadık. Tabi burada takımın lig de ki durumu hocayı da zorlamakta. Çünkü artık 1 puanında önemli olduğu, yiyeceğimiz 1 golün karşılığını vermek zorluğu hamlelerde çok dikkatli olmak gerektiğini anlamaktayız.
Bu işi bazı kesimler Boluspor için değil, kendi menfaatlerini düşünerek anlamasa da Boluspor'u gerçek sevenler bunu anlayacaktır. Sonuna kadar takımımızı ve yönetimimizi destekleyecektir. Çünkü bu takımı bu hale getiren bunlar değildir. Transferlerimiz de ilk gözlemlerimiz olumlu olsa da biraz daha beklemek lazım. Ama transfer edilen oyuncularımız, özellikle oyun karakterleri bize faydalı olup olmayacağını gösterecektir. Transferlerimiz kiralıkta olsa bizim de olsa yaş olarak, oyun karakteri olarak dönüşü olabilecek oyunculardır diye düşünmekteyiz.