Ak Parti Bolu İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel, Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleşen Avrupa Siyaset Okulu'na katıldı. Avrupa Siyaset Okulu ilk eğitimini 1-10 Eylül tarihleri arasında Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleştirdi. Yaklaşık 3 bin kişinin başvuruda bulunduğu eğitim programına çeşitli siyasi görüşe mensup 35 kişi katılmaya hak kazandı.

Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Kamu Yönetimi bölümü mezunu olan, şuanda ise Sakarya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi'nde yüksek lisans öğrenimi alan Ak Parti Bolu İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel de Avrupa Siyaset Okulu'na katılanlar arasında yer aldı.

Sönmezel, 10 gün boyunca Boğaziçi Üniversitesi ile diğer üniversitelerden önde gelen akademisyenler, uzmanlar ve siyasetçiler tarafından, demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü gibi teorik meseleler ile ekonomik büyüme, eğitim, gençlik, çevre ve kadın politikaları gibi teknik uzmanlık alanları içeren çeşitli dersler ve hitabet, dijital kampanyalar gibi beceri konularında eğitim gördü.

“FARKLI SİYASİ YELPAZELERDEN GELEN VE 20-35 YAŞ ARASI GENÇ BEYİNLERLE 10 GÜN GEÇİRDİM”

Avrupa Siyaset Okulu'ndan Çarşamba günü itibariyle sertifikasını alarak mezun olan genç siyasetçi, Boğaziçi Üniversitesi'nde gerçekleşen Avrupa Siyaset Okulu'nun farklı siyasi görüşten olan gençleri okul çatısı altında bir araya getirdiğini söyledi. 81 ilden yaklaşık 3 bin kişinin başvuruda bulunduğu eğitim programına akademisyenlerin yer aldığı bir komite tarafından seçilen 35 kişin katıldığını söyleyen Sönmezel, Farklı siyasi yelpazelerden gelen ve 20-35 yaş arası genç beyinlerle 10 gün geçirdim. Bu organizasyonda gerek CHP'den, gerek MHP'den, gerek HDP'den, gerekse diğer siyasi görüşe mensup partilerin gençleri ile bir arada bulunduk. Bu anlamda dünyaya ve Türkiye'ye bakışımızda, farklı fikirlere sahip olan insanlarla bir arada yaşayabileceğimizi ve ülkemizin bu heterojen yapısında hiçbir sorun olmadan aynı şeyleri paylaşabileceğimizi bir kez daha etüt etmiş olduk. Ben bu eğitim programını düzenleyen Hakan Altınay ve Doç. Dr. Ayşen Candaş'a teşekkür ediyorum” diye konuştu.