Mısır'ın eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye çıkarılan idam kararı Bolu Ak Parti İl Gençlik Kolları teşkilatı tarafından Belediye meydanı önünde protesto edildi.

HABER: EMRAH ÖGET

Cuma namazının ardından Belediye meydanına toplanan Bolu Ak Parti İl Gençlik Kolları Teşkilatı, temsili olarak iki adet mankene kefen giydirip, ipten sallandırdı. Gençlik kolları teşkilatı bu şekilde çıkarılan idam kararına tepki gösterirken Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel basın açıklamasında bulundu. Ak Parti Bolu İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel'in açıklamaları şöyle;

“DARBE İLE SEÇİLMİŞ MEŞRU CUMHURBAŞKANI TUTUKLANDI”

“Yıllarca askeri cuntaların ve diktatörlüklerin halk korku ve baskıyla yönettiği, tiyatro tadında seçimlerle diktatörlerin halkın seçme hürriyeti ile alay ettiği, rejimin muhalif olarak gördüğü herkesi hapishane işkence ve idamlara mahkum ettiği Mısır'da, halk bu zulüm rejimine isyan etmiş, milyonlar olup meydanlara akmış, kendi kaderini tayin hak için diktatör Hüsnü La-Mübarek'i i devirmiş ve yapılan Özgür Muhammed Mursi Mısır'ın seçimlerle Cumhurbaşkanı seçilmiştir. Ancak halkın iradesini ve ülke kaynaklarını apoletinin gölgesinde tutmak isteyen askeri cunta tekrar hortlamış, darbe ile seçilmiş meşru Cumhurbaşkanı tutuklanmış darbe aleyhine Rabia Meydanında yapılan barışçıl gösterilerde sivil halkın üzerine namaz kılarken ateş açılmış ve binlerce kardeşimiz orada şehit edilmiştir.”

“BU OYUN YENİ DEĞİLDİR”

“Yeryüzündeki tüm darbeci diktatörler ve tağutlar hukuku yargıyı emir erleri olan sözde yargıçlar eliyle bir infaz enstrümanı olarak kullanırlar. Önceden hazırlanan kararlar imzalanan delillerle fermanlar süslenerek, uydurulmuş bertaraf edilecek kişi ve gruplar infaz edilir. Kazılır çukurlar, yakılır ateşler.. Taranırız, sekmez bizi mermiler, öldürülür Ashab- Uhdud, düşer toprağa Esma ve ahımız arşı tutarken, gelir bir Musa! Bu oyun yeni değildir, bu sahne ilk kez yaşanmamaktadır. İnsanlık tarihiyle yaşıt tuğyanın ve zulmün kan emici nice aktörü tarihin karanlık sayfalarında insanlığın vicdanında ve cehennemin dibindeki yerini çoktan aldı bile. Yıkıldı Firavun kahroldu Nemrut, tahtı sallanıyor zalimin bir şehidin tebessümü kıyamı müjdelerken”

“AÇIK VE ADİ BİR CİNAYETTİR”

“Sevgili kardeşlerim, Mısır'ın seçilmiş ilk Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye verilen idam cezası onanmış, içlerinde Esma'nın babası Muhammed Biltaci'nin de olduğu 16 kişi de hapishane bastıkları gerekçesiyle idam cezasına çarptırılmışlardır. Verilen bu cezalar hukukun adaletin insan hak ve hürriyetlerinin idamı demektir. Hukuk, insan onurunu, millet iradesini korumayı bırakıp Batı'nın ve emperyalist güçlerin menfaatlerini korumaya başladığı anda meşruiyetini kaybetmiştir. Halkın oylarıyla seçilen bir lider ve arkadaşlarını darbeyle devirip idama mahkum etmek bir mahkeme hükmünün icrası değil, açık ve adi bir cinayettir.”

“MİLLİ İRADE ER YA DA GEÇ BİR GÜN MUHAKKAK TECELLİ EDECEKTİR”

“Bu karar dünya siyasetinin, adaletin ve insanlığın idamıdır. Ancak yargının kötüye kullanılması, adalet mekanizması eliyle zulüm yapılması, hem mazlumun hakkı hem de hukukun evrensel ülküsü olan adaletin katledilmesidir. Biltaci, savunmasında mahkeme heyetine adaletle hükmetmeyenleri bekleyen gazabı hatırlatmıştır. Mursi, canı pahasına da olsa devrimi ve Mısır halkını koruyacağını söylemiştir. Bu insanların temsil ettiği fikirler idamları neticesinde yok olmayacak bilakis güçlenecektir. Çünkü bu devrim hırsızlarının Mısır'da yaptıkları, milli iradeyi ve

millet egemenliğini hiçe saymaktır. Milli irade er ya da geç bir gün muhakkak tecelli edecektir.”

“DÜNYA İÇİN BİR İNSANLIK SINAVIDIR”

“İslam Dünyasının kendi kaderine hükmetme ve sömürünün boyunduruğundan kurtulma iradesinin sembollerinden olan bir liderin ve arkadaşlarının kanını akıtmak için sergilenen bu vahşete, Batı dünyasından göstermelik bir tepki dahi gelmemiştir. Ülkesinin kaderini değiştirmeye çalışan liderlerini darağaçlarıyla kaybeden bir milletin evlatları olarak, Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı

Muhammed Mursi ve arkadaşlarına verilen idam cezasını lanetliyoruz. Bu cinayete dur demek, insan haklarına, adalete ve hukukun üstünlüğüne inanmış herkes için bir borçtur. Bu zulüm karşısında takınılacak her tavır, gösterilecek her tepki, tüm dünya için bir insanlık sınavıdır.”

“ZAFER İNANANLARINDIR”

“Bugün AK Parti Gençlik Kolları olarak, Dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın, her zulme karşı durduğumuzu haykırmak, Mısır halkının ve iradesinin yanında yer aldığımızı göstermek,

ve zalimlerin er geç devrileceğini ve zulümlerin yanlarına kar ve payidar kalmayacağını hatırlatmak için buradayız. Zafer inananlarındır ve zafer yakındır.”